Housecar

CampingSverige.se

18.3.10

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Långt hemifrån på weekend – del 1:5 – Belgien

Det finns ingen anledning att köra flera dagar för att få utländska upplevelser. Precis utanför Sveriges gränser ligger upplevelserna och väntar, och man kan själv välja om de skall vara kulturella, aktiva eller om man vill känna på storstadens brus.

Klicka för större bild


Gyllene droppar i Flandern

Belgien är ett spännande ölland och man kan utan problem ägna en hel semester i ölets tecken. På en promenad runt i Gent, som är Flanderns huvudstad, hittar man lätt fram till stadens alla mysiga krogar och små butiker som bjuder på välsmakande öl.

Man hittar dem till exempel bland gamla dammiga cyklar på gatan i Rodekooning, när det är öppet. Den här butiken har nämligen inga traditionella öppettider, vilket är en del av charmen. Ägaren kommer när han har lust att servera öl. Det låter märkligt, men ägaren är också en upplevelse i sig. När man ser honom förstår man bättre varför stället är så speciellt.

Det finns massor av bra ställen, och det är i sig en anledning till att ta bussen till och från campingplatsen då den ligger fem kilometer utanför staden.

Pröva också ”Vattenhuset vid Ölkanten”  som ligger nere vid floden. Ägaren verkar ha vänt på namnet, eller så har han fått lite för många av husets goda öl innan för västen. Provsmaka t.ex. Delirium Delight, som enligt berättelse skall göra så att man ser rosa elefanter…

Ta bilen till öllandet, för en del av de stora upplevelserna – inte minst  smakmässigt – är att köra runt mellan de belgiska klostren och köpa deras så kallade Trappistbrygd direkt från klosterporten. Det finns sex kloster att besöka och på så vis kommer man också runt i landet. Köp gärna med några öl hem, till exempel Westvleteren är bra – och dyr. Dessa hittar du under Monastic and Abbey Beers på bifogad länk.

Klicka för större bild


Campingplatsen

Platsen är omgiven av sportfaciliteter som tennisbanor, löpspår, kajakuthyrning. Bussen går precis utanför dörren till centrum.

Platsexempel: Camping Blaarmeersen.
Läs mer om platsen nedan via länk eller på googlekortet.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt