Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.1.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Läsartips: Vintercamping i St. Anton, Österrike

Bente och Morten från Karlslunde i Danmark har sänt CampingSverige.se ett bra läsartips. Har du också en resa som du vill dela med dig av till våra läsare så sänd ett e-mail till info@CampingSverige.se. Allt som läggs ut på portalen belönas med en signerad DVD i serien ”Anne-Vibeke Rejser”.

Klicka för större bild


Camping Arlberg i Pettneu

Under två vintrar har vi rest till Österrike med husvagn för att åka skidor. Vi har då bott på camping Arlberg som ligger alldeles intill motorvägen S16/E60 Bregenz – Innsbruck i den lilla staden Pettneu, och cirka 5 kilometer från skidliftarna i St. Anton. Skidområdet är helt kanon men man måste ta den gratis skidbussen eller starta bilen för att ta sig upp till skidliftarna.

Själva campingplatsen är genial för vintercamping – alla platser har sin egen toalettbyggnad med dusch, toalett, tvättmöjligheter och värme till torkning av skidkläderna. Det är hög standard, rent och fint. Enda anmärkningen är egentligen att man måste betala för strömmen till uppvärmningen.

På ena hörnet av campingplatsen finns en stor simhall med ett wellness center där man kan beställa tid för massage – det är bara välgörande att ta en simtur och lite bastu efter en dag i skidbacken. I anknytning till simhallen finns också en liten trevlig restaurang och en liten brödförsäljning.

Vi kan varmt rekommendera Camping Arlberg och skidområdet i St. Anton. Själva campingplatsen är mycket lätt att ta sig fram till då man faktiskt kör ner till själva platsen från motorvägen. Camping Arlberg ligger på 1200 meters höjd. Man bör dock vara inställd på lite transporttid till och från skidområdet med skidbussen eller egen bil.

Klicka för större bild


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt