CampingSverige.se

4.2.13

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Isaberg: Bra nybörjarställe för vintercampare

Du har just beslutat dig för att ta på vintercamping för första gången. Husvagn har du, men kan den klara det kalla vädret och var kan man uppleva ”riktig” vintercamping i snön?

Klicka för större bild


Idealiskt nybörjarställe för ovana vintercampare

Isaberg är en av Sveriges sydligast belägna fjällvärldar och ligger centralt i Sydsverige utmed Nissastigen mellan Jönköping och Halmstad.

Från Helsingborg tar det ca 2½ timme med bil och från Göteborg 1½ timme.

Skidsportområdet är inte så stort men har allt, vilket gör det till ett idealiskt nybörjarställe för ovana vintercampare.

Campingplatsen ligger vid foten av själva Isaberg, så när husvagnen har ställts på plats behöver man inte köra mer innan det är dags att åka hem igen.

Pister och andra aktiviteter i snön ligger nära campingplatsen eller är tillgängliga via liftsystemet.

Lägerchefen hjälper

Oavsett om man är nybörjare eller erfaren kan man ibland behöva hjälp.

Lägerchefen på Isaberg gör stora ansträngningar för att hjälpa en på plats och skulle han inte vara i närheten, finns det i regel alltid någon annan vänlig person som ger ett handtag. Så be bara om hjälp.

Klicka för större bild


Inte bara skidåkning

Man behöver inte gilla skidåkning för att vara vintercampare. Det finns många andra fördelar med att campa på vintern. För det första kan man utnyttja sin husvagn maximalt och varför inte använda den hela året, när den nu ändå är i din ägo?

Även om pister och skidåkning är en stor del av Isaberg, vill vi absolut rekommendera att man går några turer i området, åker skridskor, följer med på isfiske och åker kälke.

För nybörjare på skidor och barnfamiljer finns det också hjälp att hämta. Utrustning kan hyras på plats och det finns skidskola för både barn och vuxna när det gäller alla former av skidåkning.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt