Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

29.9.07

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Adria 2008: Smartaste köket i enklaste vagnarna

Hos slovenska Adria har mycket förändrats inför det nya modellåret. Och dessutom har CampingSverige hittat en verkligt smart lösning, som förhoppningsvis kommer i fler husvagnar och husbilar.

Adiva-serien är ensam på marknaden om Thetfords nya entrédörr

Adiva-serien är ensam på marknaden om Thetfords nya entrédörr


Instegsmodellen Altea har fått ny utvändig design (måhända en försmak av hur framtida Adria-vagnar kommer att se ut) och ny interiör, och även denna den enklaste av Adria modellserier har nu tåligt tak av glasfiberarmerad plast. Nytt är också att även Altea-vagnarna har varmvatten som standard.

Ny färgsättning på ytterplåten hittar man på både Adora- och Classica-modellerna, och dessa två serier har även ny bakljusramp. Minstingen Action har i stort sett oförändrad design, men karossen är numera gjord av glasfiberarmerad plast.

Största utvändiga förändringen på lyxiga Adiva-serien, är den helt nya entrédörren från Thetford.

Invändig hittar man många förbättrade detaljlösningar i samtliga modellserier, och hela Altea-serien har fått nya planlösningar.

Klicka för större bild


Kökskonceptet

Intressantaste detaljlösningen är utan tvekan det helt nya kökskonceptet i Altea-serien. I stället för trelågig spis och separat diskho finns i dessa modeller en tvålågig spis samt en diskho kombinerad med en tredje brännare.

– När man till exempel lagar frukost behöver man ju för det mesta bara en låga för att värma vatten, förklarar Markus Qvarnström som basar för den svenska Adria-importen. Och eftersom man då inte behöver fälla upp glaslocket över den ”stora” spisen, får man en extra stor arbets- och avställningsyta.

– Dessutom, fortsätter han, gör den här lösningen att man enkelt får plats med en stekpanna på hela 32 centimeter på den stora brännaren i den tvålågiga spisen!

När det gäller kök kan även noteras att Classica 743 UP fått en fyrlågig bänkspis med ugn. Totalt kan Adria i Sverige erbjuda 29 olika husvagnsmodeller.

Läs mer här: www.adria.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt