Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.1.08

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Adria.dk
Dela
 

Adria 2008 med glasfiber

Adria  går över till glasfiber. Som första producent levererar nu Adria alla sina modeller med tak i glasfiber och även enstaka modeller helt och hållet producerade i rent glasfiber.

Adrias glasfibervagnar klarar även de häftigaste hagelskurar.

Adrias glasfibervagnar klarar även de häftigaste hagelskurar.


Detta görs för att förebygga  alla de skador som kan uppträda vid våldsamma hagelskurar. I Slovenien, där Adria bygger sina vagnar, har man ofta haft stora skador på husvagnarnas tak orsakade av hagelskurar. Sådant slipper man nu med en ny typ av glasfiber som kan motstå även de största haglen.

Glasfiber har visat sig vara otroligt slagfast, reptåligt och lätt att sköta – dessutom slipper man helt och hållet eventuell rost på vagnen i framtiden. De flesta har någon gång fått repor i lacken, till exempel efter att ha kört i tallskog eller när man parkerat. Har skadan redan skett, krävs det oftast större och dyrare utbyten av hela plåtar. Med glasfiber däremot kan de flesta repor istället poleras bort. Glasfiber är dessutom mycket enklare att hålla ren och man hör heller inte regnet smattra på taket på samma vis som på ett vanligt plåttak.

Motstå tryck och liknande

Glasfiber kan motstå tryck och liknande, så att små repor inte uppstår. Glasfibern är mycket mer flexibel och ger efter, så att man undgår större skador.

Glasfiber ingår allt mer i Adrias produktioner. De två modellerna Action och Adiva levereras som kompletta glasfibervagnar.

Alla nya Adria modeller i glasfiber visas på campingutställningen i Bella Center i mitten av januari.

Läs mer på www.adria.se

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt