Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.12.06

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Comeback för Fendt i Sverige

Ett av Tysklands anrikaste husvagnsmärken – Fendt, som började tillverkas 1954 – är nu tillbaka på den svenska marknaden.

Fendt är nu tillbaka på den svenska marknaden

Fendt är nu tillbaka på den svenska marknaden


Redan för sex år sedan gjorde Hobby Caravan i Sverige ett försök med Fendt husvagnar (Fendt ingår ju sedan ett tiotal år i Hobby-koncernen).

– Men satsningen från vår sida var kanske inte alldeles helhjärtad den gången, erkänner Hobbys vd Mats Svensson. Men nu har vi större personella resurser att marknadsföra detta kvalitetsmärke!

Både husvagnar och husbilar står på Fendts program, och båda typerna av fordon visades på Elmia Husvagn Husbil.

– Elegantare än så här kan det väl knappast bli i en husvagn, konstaterar Mats Svensson

– Elegantare än så här kan det väl knappast bli i en husvagn, konstaterar Mats Svensson


Husvagnar har Fendt alltså tillverkat sedan 1954, och även på husbilsområdet har man mångårig erfarenhet. Från 1989 och tio år framåt hade man husbilar på programmet, även om dessa byggdes av ett annat företag.

Och även denna gång har Fendt gått utanför huset – närmare bestämt till italienska Giottiline – när det gäller husbilsbyggandet. Och precis som Giottis egna husbilar, är de nya Fendt-husbilarna baserade på Ivecos robusta och bakhjulsdrivna chassier.

– Främst tror vi ändå på husvagnarna, fortsätter Mats Svensson, och vi har redan fått mycket beröm för hur exklusivt eleganta och välutrustade våra Diamant-modeller är!

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt