Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.1.06

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Maximal upplevelse från Polar

Fem nya planlösningar i 06-modellerna, samtliga i stora vagnar, visar Polar upp . I övrigt har man satsat på många detaljförbättringar i det befintliga husvagnsprogrammet. En nyhet är 1000-serien, som tar husvagnsboendet ännu längre bort från ett primitivt campingliv. Här finns de senaste tekniska lösningarna och en inredningsdesign av hög klass.

Polar

Polar


Maximal upplevelse på 15 kvadratmeter kallar Polar modellen 6200, som är ett exempel i den nya 1000-serien på hur långt friheten kan bära för den kräsna husvagnsköparen. Här finns massor av detaljer som gör vagnen unik. 1000-serien kan sägas vara en fortsättning på Polarreceptet med att låta kunderna bestämma inredning och planlösning. Det unika med 1000-serien är att man nu även ger kunden möjlighet att påverka den utvändiga färgen och designen av vagnen. Samtidigt har 1000-serien en mycket hög utrustningsstandard med nya och fler tekniska lösningar och komforthöjande detaljer.

Exempel på det är elektronisk klimatanläggning, vattenrenare, miljövänlig vakuumtoalett och keramisk gasolhäll. En ny typ av metallfärgad kyl/frys och tonade rutor gör vagnen ytterligare mer exklusiv och som grädde på moset finns möjlighet batt välja utvändig design/färg. Polar har tagit fram ett exempel på konceptet en vagn fylld av utrustning och med sidoplåtar i stålblå metalliclack med ett fjällandskap som motiv.

Klicka för större bild


Många detaljförbättringar

För övrigt kan man notera att ledord som robustare, bättre ergonomi och finish verkar ha varit de tongivande tankegångar bland Polars konstruktörer det senaste året. Produkterna har finslipats in i minsta detalj verkar det som. Detaljändringarna är många, men ändå inte så radikala att man kan kalla årets vagnar för helt nya modeller.

Några exempel på förändringar:
• Ny, säkrare ytterdörr med förvaringsfack och krokar på insidan.
• Ny panna från Alde med en elegant panel
med klocka och inne-/utetemperatur.
• Ny tåligare golvmatta.
• Nytt högt bromsljus i blått.
• Kraftigare folie på dörrar och välvda väggar.
• Förbättrat värmesystem och cirkulation.
• Ny invändig väggtapet
• Nytt stadigare bordsstativ.
Bland andra invändiga förändringarna kan nämnas frostade överskåpshörn med inbyggd belysning i boggiemodellerna, att tvättrummen fått en mer elegant träinredning med fler förvaringshyllor, ny typ av kryddhyllor och ramper med integrerade eluttag och tre nya textilier.
Av de de nya planlösningarna finns två i 620-serien – TR/LB och TR/DB, tre i 680 – CTX, TR/DB och TR/LB, en i 730 – BKS samt modellen 730 TRX.

Läs mer här: www.soliferpolar.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt