Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

11.12.05

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Mega Van – framtidshusbil från Bürstner

Den presenterades som en framtidsstudie, men föreföll snarast vara en produktionsfärdig modell.

Klicka för större bild


”Det här är bara för att ge en försmak av hur framtida husbilar från Bürstner kan komma att se ut”, konstaterade man när Bürstner Mega Van avtäcktes.

Baserad på ett Renault Master-draghuvud med ett AMC-chassi från AL-KO Kober ska Mega Van erbjuda det bästa i fråga om komfort och säkerhet

Helt rätt i tiden är att den halvintegrerade karossen har helt slät plåt, och lackeringen – silverfärgad med röd nederdel och antracitgrå partier runt fönstren – är synnerligen elegant.

Klicka för större bild


Elegant är också överbygganden över förarhytten, och det lite stramare hållna bakpartiet förstärker intrycket av sober elegans ytterligare.

I bakpartiet hittar man dessutom en av de många finesserna hos Mega Van: En utdragbar låda (som tillval elektriskt manövrerad) där ett par cyklar, eller en scooter, kan transporteras på ett skyddat sätt.

Klicka för större bild


Inredningens textilier matchar den utvändiga färgsättningen, och även om planlösningen är den som man vanligtvis finner i halvintegrerade husbilar i den här storleksklassen så kan Mega Van stoltsera med en finess som är ovanlig i halvintegrerade bilar – en extra dubbelsäng i form av en nedfällbar bädd i fronten.

Ny är också lösningen i hygienavdelningen, med bland annat en cirkelrund dusch. Naturligtvis ingår också en utedusch i den rikhaltiga utrustningen.

Även om Mega Van, vid presentationen, påstods vara en designstudie, så har gensvaret på de mässor den visats upp på varit så stort att allt talar för att den går i serieproduktion – och det kanske redan till våren!

Läs mer her: www.ostcamp.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt