CampingSverige.se

5.3.05

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Mycket nytt från Rapido

Franska husbilstillverkaren Rapido satsar stort inför det kommande modellåret och presenterar många nyheter på mässsan Husvagn Husbil. Största nyheten är en helt ny modellserie av halvintegrerade bilar byggda på Al-Ko:s maxichassi samt att man vässar 9-serien med de nya större turbodieslarna på 146 hästkrafter

Klicka för större bild


Den nya serien heter kort och gott 70 och är ett komplement till de s k 7-modellerna. Största skillnaden ligger på chassisidan där de nya modellerna alltså byggs på det lägre, och för ändamålet bättre, Al- Kochassit. Det gör att 70- bilarna blir tio cm längre, sex cm bredare och får en högre invändig takhöjd, 198 cm, samt även uppvärmd avloppstank. Samtliga bilar i 70-serien är halvintegrerade och har den nya stora Fiat Ducatomotorn på 146 hk. Man kan dock få samma planlösningar i 7-serien, som är byggda på Fiats lågchassi. I den serien presenteras en ny modell med två planlösningar, 787F respektive 708F. Dessa är en utveckling av den populära 785F-modellen med en vinkelsoffa bakom förarplatsen.

Totalt har Rapido tolv olika modeller av halvintegrerat. I den helintegrerade 9-serien kommer Rapido med fyra nya modeller, varav tre är på Fiatchassi. Det ärr först under det gångna modellåret som de funnits integrerade Rapidobilar på detta chassi och dessa har sålt mycket bra. De tre nya modellerna – 943F, 946F samt 986F – kan sägas vara ”översättningar” från planlösningar som finns i 7-serien. 924F heter en annan modell som kommer att säljas i Sverige. Den är sex meter lång och har ett vinkelkök längst bak, långsoffa i mitten samt dubbelsäte med bord som är integrerat med de svängbara stolarna i hytten. Som ny modell på Mercedes 316-chassi finns 987M som har samma planlösning som 787F. Bokstavsbeteckningen i modellnamnet antyder m a o vilket chassi bilen är byggd. Samtliga bilar i 9-serien är utrustade med den större motorn 2,8-litersturbon. På detaljsidan kan noteras att alla Rapido, totalt 19 modeller, har den stora kyloch frysen på 150 liter samt den nya Truma Combi-pannan med inbyggd elvärme (undantaget 709-modellen). Toalettrummen har nydesignats för att ge ett lyxigare intryck och träet i snickerierna har bytts mot kanadensisk lönn plus att alla garagemodeller försetts med en större lastlucka.

Läs mer här

www.rapido.fr

Återförsäljare:
Lindströms Husvagner:
www.lindstromshusvagnar.se

Widlunds Husvagnar:
www.widlundshusvagnar.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt