CampingSverige.se

8.5.05

Av: Lars-Erik Paulsson och Anne-Vibeke Isaksen
Dela
 

Ny husvagn till begagnatvagnens pris

Många börjar ju sitt campingliv med en begagnad vagn, men för barnfamiljen kan det vara svårt att hitta en passande vagn. Men det finns realistiska alternativ i form av nya husvagnar till ungefär samma pris som en begagnad!

Klicka för större bild


För en barnfamilj med drygt 150 000 disponibla kronor, på jakt efter en passande husvagn, är situationen inte helt enkel.

– För dom pengarna får man en ungefär tio år gammal husvagn från någon av våra större nordiska tillverkare, säger husvagnshandlare som CampingSverige varit i kontakt med.

– Och väljer man något kontinentalt märke så kan man kanske hitta en vagn från början av 2000-talet till samma pris.

Däremot avråder de flesta från att satsa pengarna på något numera ”avsomnat” märke, eller ett märke där importen har upphört. Till sådana vagnar kan det nämligen vara svårt att få tag i vissa reservdelar, om olyckan skulle vara framme. Problemet är bara, att husvagnsförsäljningen under 90-talets första hälft nådde dittills oanade bottennivåer, och andelen sålda barnkammarvagnar var försumbart liten.

– Under de åren var det främst par med utflugna barn som bytte vagn, förklarar en handlare, och de valde helst en vagn med långbäddar – eller kanske en med fast dubbelsäng.

Klicka för större bild


Barnkammarvagn

Vad menas då med en barnkammarvagn? Jo, helt enkelt att det finns en separat avdelning för familjens minsta, med sängar – vanligtvis en våningssäng för två – som ständigt står färdigbäddade. Finns det dessutom en separat sittgrupp för barnen – kanske bäddbar som en tredje säng – så blir ju vagnen ännu mera perfekt. För inte minst de dagar då vädret inte är det allra bästa, är det verkligen skönt – både för barnen och för de vuxna – med en separat hörna för de minsta.

Klicka för större bild


Ny vagn realistiskt alternativ

Begagnade barnkammarvagnar kring 150 000 kronor är alltså svåra att hitta på marknaden. Men det finns intressanta alternativ i samma prisläge, i form av fabriksnya husvagnar! Det handlar uteslutande om kontinentala vagnar. Dessutom handlar det om vagnar med ett enklare byggsätt – till exempel lite tunnare isolering och avloppsledningar som inte klarar en vargavinter – och en lägre utrustningsnivå – till exempel avsaknad av varmvatten – än vad våra nordiska fabriker producerar. Det handlar alltså om vagnar avsedda för den varmare delen av året, men det är ju då de flesta använder sina vagnar, och under dessa förhållande fungerar de alldeles utmärkt. Och en ny vagn är ju ändå alltid en ny vagn.

CampingSverige.se har för din räkning tittat närmare på några intressanta alternativ.

Adria: Adora 502 UK

Adria: Adora 502 UK


Adria

Artea 502 DT
Artea 542 PK
Adora 502 UK

Läs mer här:
www.adria.nu

Bürstner: Flipper 435 TK

Bürstner: Flipper 435 TK


Bürstner

Flipper 435 TK

Läs mer här:
www.ostcamp.se

Eifelland 500 TK

Eifelland 500 TK


Eifelland

500 TK
520 TKM

Läs mer här:
www.bergholm.com

Hobby 495 UK

Hobby 495 UK


Hobby

495 UK

Läs mer här:
www.hobbycaravan.se

Home-Car 48 KMU

Home-Car 48 KMU


Home-Car

48 KMU
49 KMF

www.home-car.se

Wilk 490 TK

Wilk 490 TK


Wilk

490 KM
490 TK

Läs mer här:
www.bergholm.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt