CampingSverige.se

9.3.05

Av: Leif Berglund, Husvagn på väg
Dela
 

Nya modeller på Renault-chassi

Både Knaus och Weinsberg kommer i år med en husbilar byggda på Renault-chassi. Motivlack och nydesignad inredning är andra nyheter från dessa husbilstillverkare som ingår i Knaus Tabbert Group.

Klicka för större bild


Det handlar dock inte om mindre husbilar från Weinsberg respektrive Knaus utan mellanstora bilar integrerade bilar på Renaults Masterchassi. Knaus-modellen heter Sun TI och finns i två storlekar och fem planlösningar. Utvändigt är Sun TI motivlackad i blåmetallic på bakstammen och sidorna. Träinredningen har mjukt böjda linjer vilket skapar mer rymd i bodelen. Bodelsdörren på dessa bilar har försetts med dubbla låsreglar och integrerad insektsdörr. Som tillval finns en ”glastak” till hytten, d v s en jättelik taklucka. Knaus helintegrerade modeller i Sun Liner-serien har fått en helt nydesignad inredning samt en uppfräschning av den yttre designen. I det övriga husbilsprogrammet från Knaus – Sun Traveller, Sport Traveller och Box Star – kan nämnas nytt träslag, nya textiler samt en del detaljförbättringar.

Klicka för större bild


Imperiale ny serie
Imperiale heter Weinsbergsbilarna som också är byggda på Renaults Master-chassi. Totalt finns sex modeller från 590 till 670 på detta chassi. Invändigt har Imperiale bl a indirekt belysning i träinredningen samt ett nytt toalettrumskoncept. Imperial är ingen ny serie men de tidigare modellerna var byggda på Fiat-chassi Ny färgton i designelementen karakteriserar Meteorserien modell 05. Bredare bodelsdörr med fönster, och toalett med separat duschrum är andra nyheter. Både Imperiale och Meteor har fått större kylskåp, 105–135 liter beroende på modell. Bilarna i Orbiter- och Cosmosserien är i stort sett oförändrade jämfört med fjolårets modeller.

Olle Bergholm AB är Knaus Tabbert Groups representant i Sverige.

Läs mer här

www.bergholm.com

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt