CampingSverige.se

9.2.08

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Nytt husvagnsmärke för nordiska marknaden: Eximo

Eximo – namnet härrör från latinet, och syftar på ”frigörelse” – är namnet på en helt ny serie husvagnar från en helt ny fabrik.

Nya Eximo Sport 370 kommer att kosta under 100 000 kronor.

Nya Eximo Sport 370 kommer att kosta under 100 000 kronor.


Det är inte ofta som det dyker upp ett helt nytt husvagnsmärke, byggt i en helt ny fabrik. I varje fall inte om man bortser från entusiastprojekt – till exempel Paul & Paula.

Men nu kommer Eximo!

Det är Kabe, som i samarbete med ett polskt företag, byggt upp en helt ny produktionsanläggning i Ujazd i centrala Polen.

– Med nya Eximo kan vi erbjuda husvagnskunderna vagnar med en låg vikt och till ett lågt pris, skriver Kabes vd Alf Ekström. På så sätt utgör de ett utmärkt komplement till koncernens redan stora utbud av Adria- och Kabe-husvagnar.

Eximo-serien består redan från start av fyra modeller i tre storlekar – 370, 410 och 510.

Eximo Sport 370 är en utpräglad tvåpersonersvagn med tvärställt kök längst bak och en rymlig sittgrupp i fronten. Eximo Sport 370 kommer att kosta under 100 000 kronor.

410-modellen har fast dubbelsäng och hygienavdelning i fronten samt dinett för tre personer i aktern, medan 510-storleken finns med två planlösningar – som långbäddsvagn och som barnkammarvagn.

– Vi är medvetna om att Eximo kommer att bli en nischprodukt i koncernens sortiment, fortsätter Alf Ekström, och därför räknar vi inte med att sälja mer än ett par hundra vagnar. Men allt fler människor väljer ju en mindre personbil, så vi tror att intresset för lätta husvagnar kommer att öka.

Eximo-vagnarna kommer i första hand att säljas av Kabe-koncernens återförsäljarnät i Sverige, Finland och Norge.

Premiärvisning blir det senare under våren.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt