Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

6.11.05

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Paul & Paula: Stor funktion till litet pris

Kantiga lådor med finurliga lösningar, det visade både uppstickaren Paul & Paula i något som närmast var en designstudie och veteranen Eifelland i sin produktionsfärdiga Deseo, på mässan i Düsseldorf..

Nytänkande i både form och färg hos Paul & Paula

Nytänkande i både form och färg hos Paul & Paula


Ungefär så marknadsfördes projektet ”Paul & Paula” på den stora husvagns- och husbilsmässan i Düsseldorf tidigare i höstas. Bakom projektet står två så omaka företag som den lilla sportvagnstillverkaren Funke & Will och den stora släpvagnstillverkaren Stema, och målgruppen är unga sportiga par eller ensamstående.

Utifrån ser vagnarna – det är bara färgsättningen och den invändiga designen som skiljer mellan Paul och Paula – små och smidiga ut, men trots att karossen mäter knappt 3,3 meter invändigt så har man lyckats få plats med det som två personer behöver för sin semesterresa. Karossformen är ytterst kantig, vilket resulterar i goda innerutrymmen i förhållande till de utvändiga måtten.

Paul är vagnen med den lite striktare, modernare invändiga designen, medan Paula har an varmare och mjukare interiör.

I februari/mars 2006 räknar man med att kunna leverera de vagnar som beställdes på mässan, och den som beställer en vagn nu får räkna med ytterligare ett par månaders leveranstid.

Lika kantig, men invändigt mer lik en ”vanlig” husvagn, var Eifellands ”Deseo”, som i sitt basutförande var endast några hundra euro dyrare än Paul eller Paula. Och i den fyra meter långa Deseo har man dessutom lyckats skapa utrymme för en tvåbarnsfamilj.

Rymlig och genomtänkt: Nya Eifelland Deseo

Rymlig och genomtänkt: Nya Eifelland Deseo


I både Paul/Paula och Deseo hittade man mycket nytänkande, bland annat när det gäller förvaringsutrymmena, men mest genomtänkt verkade ändå Deseo vara. I den vagnen hittade man också en del finurliga lösningar – till exempel sittplatser/förvaringsboxar som kan användas såväl inom- som utomhus – som ursprungligen provats fram i Knaus Sport & Fun.

Ett smart modultänkande gör det dessutom möjligt att inom stora ramar välja vilken utrustning vagnen ska ha.

Eifelland Deseo ska dessutom vara klar för serieproduktion, och det skulle förvåna mycket om den inte dyker upp på marknaden – kanske till och med på den svenska – framåt vårkanten.

Läs mer här: www.paul-paula-caravan.de

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt