Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

24.11.04

Av: Husvagn på Väg
Dela
 

Polar satsar brett

Glöm det där med ”king size” eller extra bred. Den nya standardbredden på husvagnar är numera ca 250 cm. Hur ska man annars tolka att Polarslopar tillverkningen av sina 230 cm breda vagnar. I övrigt introducerar Polar en helt ny modell – 680 – plus ett par nya planlösningar i befintligt modellutbud.

Klicka för större bild


Gått samman

Svenska Polar och och finska Solifer, som länge haft ett intimt samarbete och delvis gemensamma ägare, har nu tagit steget fullt ut och bildat ett bolag – SoliferPolar AB. För husvagnskonsumenterna innebär det dock i stort sett ingen skillnad. Båda varumärkena kommer även i fortsättningsvis att vara kvar och även hållas i sär vad gäller exempelvis marknadsföring mot konsumenterna. På sikt kan man dock misstänka att det kommer att ske fler samarbeten mellan de olika varumärkena på exempelvis handlarsidan. Som nämndes i ingressen presenterar Polar en ny modell betecknad 680 på boggieaxel. Den kan sägas vara en lite kortare variant av 730 eftersom Polar erbjuder samma planlösningar i bakdelen på de båda modellerna. 680 BKS innehåller dock en helt ny planlösning med tvärställd dubbelsäng vid bakgaveln och framför den – i ett separat utrymme – en våningssäng.

Klicka för större bild


Bland detalj- och tekniknyheterna på Polar 05 kan noteras att de nya vagnarna fått:
• Ny gasolkoffert med nya positionsljus
• Ny påskjutsbroms med bättre bromsspak och möjlighet att montera lås
• Nytt bromsljus monterat på markislist
• Nya bredare markislister på gavlarna
• Nya utvändiga dekaler
• Ny typ av blandare i tvättrummen som har ett utdragbart utkastarrör
• Manuellt ställbara sängar som tillval (gäller långbäddsmodellerna)
• Ny CD-spelare med fjärr och MP3-funktion.

Kundstyrd produktion

Polar var bland de första husvagnstillverkarna att införa s k kundstyrd produktion, en affärsidé som man nu fortsätter med. Vad det handlar om är att man inte har en traditionell produktion av x antal vagnar av varje modell. I stället styrs produktionen av av kunderna, d v s vagnarna byggs först när det finns en kundorder. I botten finns ett antal grundförslag – i Polars fall sex storlekar med totalt närmare 30 planlösningsalternativ – men som ger kunden svängrum för egna idéer.

Läs mer här:
www.polarvagnen.se

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt