CampingSverige.se

29.3.05

Av: Leif Berglund, Husvagn på Väg
Dela
 

Solifer nu en svensk vagn

Finlands stolthet i husvagnsbranschen – Solifer är nu inte längre så finsk. De nya Solifervagnarna tillverkas nämligen i svenska Dorotea, i samma nya fabrik där Polarvagnen produceras.

Klicka för större bild


Som framgår av annan artikel i Husvagn på Väg ingår nu alltså Polar och Solifer i det nya företaget SoliferPolar AB. I samband med ägarskiftet omstrukturerades hela verksamheten till Sverige samtidigt som den finska Soliferfabriken lades ned. För att inte stöta sig med gamla och nya kunder – inte minst på den gamla hemmamarknaden – skriver företaget i pressreleasen inför presentationen av 05:orna att ”Solifer bygger på finska traditioner” och att ”vi är måna om vår finska design”… Flytten av produktionen av Solifervagnarna innebär att modellprogrammet tillfälligt decimerats något. Totalt erbjuder Solifer fyra olika vagnstorlekar i två modellprogram.

Klicka för större bild


Beteckningarna på vagnarna i två modellvarianterna infördes i fjol och sifferkombinationen som hör till dem speglar den invändiga längden. Med tanke på omständigheterna är det inte så konstigt att nyheterna på årets Solifervagnar är få. Ett antal nya planlösningar och ny design på textilerna – såväl dynor som gardiner – presenteras dock på Elmia. Nämnas kan att den mindre modellen, Artic i år kommer som 520 TBR och som 560 med tre andra planlösningsalternativ. I 520 TBR finns ett rymligt kök med stora avställningsytor och Artic 560 har fått instegsgarderob vid ytterdörren och större köksbänk. Vad gäller Finlandia-serien erbjuds åtta planlösningar i tre vagnlängder. Alla Finlandia har i år fått instegsgarderob vid dörren, något som konsumenterna lär ha efterfrågat. Finlandia 560 och 600 TBR har även utrustats med nya rymligare kök med bra avställningsytor.

Läs mer här:
www.soliferpolar.com

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt