CampingSverige.se

8.6.06

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Världsnyhet: Högteknologiska luftfjädrar från LMC

CampingSverige.se var med, då tyska LMC presenterade en av de största nyheterna bland husvagnar på många år. Och det är tal om en ny och revolutionerande nyhet i varje fall när det gäller husvagnar. Nyheten har utvecklats i mycket nära samarbete med Al-Ko, som redan står för hög kvalitet när det gäller chassiteknik.

LMC har just presenterat en av de största nyheterna bland husvagnar på många år. Nämligen LMC Innovan

LMC har just presenterat en av de största nyheterna bland husvagnar på många år. Nämligen LMC Innovan


Ny design

Idén med LMC Innovan föddes för 3-4 år sedan. Under resans gång har idéerna testats om och om igen och en del idéer har man också förkastat.
- Det har varit en lång graviditet och en hård födsel, men det ger också de vackraste barnen, berättar direktör Reiner Ritz.
Nu är husvagnen färdig och klar att skickas ut på marknaden.

Det är en husvagn som är lätt att välja bort om man inte tycker om små och lätthanterliga husvagnar, men som väcker nyfikenhet om man vill ha något annorlunda med de allra senaste funktionerna. Den stora revolutionerande nyheten återkommer jag till.

Inredningen i den nya LMC Innovan har hög mysfaktor

Inredningen i den nya LMC Innovan har hög mysfaktor


Inredning – hög mysfaktor

Trots husvagnens storlek har den allt och gör ägaren fullständigt oberoende på resan så länge det finns färskvatten i vattentanken. Längst fram finns en enkelsäng på tvären och en sittgrupp, som tillsammans med enkelsängen kan göras om till en dubbelsäng. I den ena sidan längst bak finns  ett skåp med plattskärm och badrum med en hög garderob, som "står" i badrummet under transport och som kan dras ut i gången vid ankomsten om man vill det. En genial lösning när det finns så lite plats.

I den andra sidan finns det kök med kylskåp, spis, vask och fläkt. Ingången finns i den bakre delen och främst sitter gasbehållaren med plats för 2 gasflaskor och lite extrautrustning.

Klicka för större bild


Välutrustad husvagn

Under sängen i främre delen är magasinet fyllt med utrustning och teknik. En 44 liters färskvattenstank, Trumas vatten- och blåsvärmare, subwoofer till musikanläggningen, batteri och relä.

Kylskåpet får in luft i bottnen på husvagnen och utsugningen sker genom fläkten och ut genom taket, vilket ger en fin och regelbunden design på husvagnens sidor. En stor del av taket är ett stort specialdesignat fönster, som ger ett fantastiskt infallsljus.

LMC är den första husvagnen som har inbyggda luftfjädrar

LMC är den första husvagnen som har inbyggda luftfjädrar


LMC – den första husvagnen med luftfjädrar

Luftfjädrar känner vi till från bilindustrin och flera nya husbilar har också detta smarta system inbyggt, vilket gör att bilen är i nivå under körning. Det gör körningen säkrare och ger större körkomfort.

LMC är den första husvagn som har inbyggda luftfjädrar som kan nivellera husvagnen till önskad nivå, både under körning och vid ankomsten till campingplatsen. Luftfjädern gör att husvagnen hela tiden ligger rak och är därmed stabil under körning. Har man t.ex. passerat en kurva, då husvagnen lutar lite åt ena sidan, gör luftfjädrarna att denna obalans utjämnas. Det samma gäller om husvagnen börjar sladda.

Husvagnen har redan genomgått många testkörningar, vilka har givit fantastiska resultat och man kan lätt föreställa sig att andra husvagnar i framtiden kommer att utrustas med detta – främst pga. ökad säkerhet.

Från vänster: J. Schmidt Wiegand – Designer, Reiner Ritz – VD för LMC, Hans-Peter Skotarek – Utvecklingsdirektör och Bernd Renzhofer – Marknadsföringschef

Från vänster: J. Schmidt Wiegand – Designer, Reiner Ritz – VD för LMC, Hans-Peter Skotarek – Utvecklingsdirektör och Bernd Renzhofer – Marknadsföringschef


Hæve og sænke campingvognen

Höja och sänka husvagnen
Ska man t.ex. köra över en ramp eller köra av en färja med en hög nivåskillnad, kan man höja husvagnen. När man kommer fram till campingplatsen kan man sänka husvagnen så man inte behöver trappsteg för att komma in.

På bilden ser vi teamet bakom LMC Innovan, som under de senaste fyra åren har utvecklat detta spännande koncept, vilket sätter en ny standard när det gäller säkerhet och komfort under körning.

Från vänster: J. Schmidt Wiegand – Designer från Jorn Design, Reiner Ritz – VD för LMC, Hans-Peter Skotarek – Utvecklingsdirektör hos LMC och Bernd Renzhofer – Försäljnings- och Marknadsföringsdirektör från Al-ko.
Projektet har från början varit ett utvecklingskoncept mellan dessa tre
partners.

Se bildserie av LMC Innovan

www.campingsverige.se

Faktaruta

Totallängd 548 cm
Totalbredd 229 cm
Totalhöjd 208 cm
Egenvikt 950- 1 100 kg (beroende på utrustningspaket)
Totalvikt 1 300 kg
Lastförmåga 200 kg
Antal sovplatser 3
DWT arbetar på att specialdesigna ett förtält till Innovan.

Vi återkommer med mera nytt från denna spännande husvagn, vilken kommer till Danmark till hösten.

Närmaste LMC-återförsäljare: www.lmc-caravan.se

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt