CampingSverige.se

21.4.06

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Nya tider hos danska Combi-Camp

Dansktillproducerade Combi-Camp, som tillverkas av Scan Camp vid Nykøbing Sjælland, har sedan augusti 2005 genomgått omfattande omstruktureringar - både när det gäller produktionen och medarbetarstaben.

Combi-Camp har sedan augusti 2005 genomgått omfattande omstruktureringar

Combi-Camp har sedan augusti 2005 genomgått omfattande omstruktureringar


Innehavaren Henrik Rasmussen har överlåtit ledningen till sonen Christian Rasmussen, som nu är verkställande direktör. Den första stora utmaningen gick ut på att effektivisera hela produktionen.

- Man kan visst uppfatta detta som ett generationsskifte och det är klart att jag har många goda idéer och åsikter om hur företaget ska drivas. Jag har klart för mig att en stor omstrukturering tar tid, men nya tider för Combi-Camp är en realitet, berättar Christian Rasmussen.

Effektiviseringen har bl.a. bestått i att hitta nya och mer kvalitetsmedvetna leverantörer, en mer slimmad produktion, där processmätningar visar var det finns tid att spara och slutligen har vi infört en extra kvalitetskontroll för alla Combi- Camp innan de lämnar fabriken.

En del av omstruktureringen går också ut på att delegera arbetsuppgifterna och hitta kompetenta medarbetare till olika arbetsområden.

- Vi fick snabbt klart för oss att företaget hade uppnått en storlek, som gjorde att försäljning och marknadsföring skulle bli en avdelning för sig. Det resulterade i att vi anställde Peter Glumsøe, som startade den 1 december 2005 och har en bakgrund som civilekonom och har tidigare arbetat för bl.a. ØK (Østasiatisk Kompagni), Carlsberg med försäljning och marknadsföring, fortsätter Christian Rasmussen.

Combi-Camps store produktnyheder kommer først til 2008 sæsonen

Combi-Camps store produktnyheder kommer først til 2008 sæsonen


- De stora produktnyheterna kommer till säsongen 2008. Istället har vi lagt ner många resurser på marknadsföring såsom broschyrer och deltagande i årets viktiga mässor samt Combi-Camps hemsida. Vi har hela tiden fokuserat på livsstil och camping av hög kvalitet, berättar Peter Glumsøe från Scan Camp.

I Norge och Sverige har Scan Camps importörer valt att satsa på delar av affärsområdet, vilket gör att det ligger nära till hands att också genomföra förändringar på detta område. En exportavdelning har inrättats som svenska och norska återförsäljare får direktkontakt med.

Mer information

Intresserade återförsäljare kan vända sig till Peter Glumsøe på tel. +45 36 05 06 eller e-mail pg@combicamp.com


Läs mer på www.combicamp.com

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt