Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.2.09

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: waeco.se
Dela
 

Prisbelönad Waeco-design

Caravan Design Award är en prestigefylld utmärkelse som årligen föräras företag som utmärkt sig med något alldeles extra när det gäller form och funktion.

Laddare och växelriktare med prisbelönad design från Waeco.

Laddare och växelriktare med prisbelönad design från Waeco.


Det blev inte ett pris, utan två, till Dometic/WAECO när Caravaning Design Award 2008/2009 delades ut i samband med höstens Caravan Salon i Düsseldorf. Både den nya, automatiska batteriladdarserien PerfectCharge och de exklusiva SinePower-växelriktarna bedömdes av juryn vara värda utmärkelsen.

Tävlingen ”Caravaning Design Award” är ett samarbete mellan Messe Düsseldorf och organisationen bakom den välkända internationella designutmärkelsen ”Red Dot Award”. Av totalt 88 anmälda produkter var det 18 som fick den åtråvärda utmärkelsen och det var en ytterst kvalificerad jury som utsåg vinnarna.

Dometic/WAECO har en lång tradition när det gäller tillverkning av elektronisk utrustning för det mobila boendet, och produkterna används i oräkneliga husvagnar och husbilar. Utmaningen bestod därför ”endast” i att kombinera den avancerade tekniken med en modern och tilltalande design.

För att skapa en ”WAECO-typisk” design för den nya generationen produkter, vände sig företaget till ett antal designspecialister och det blev SquareOne i Düsseldorf – med många välkända uppdragsgivare, till exempel Pentax och Opel – som fick förtroendet. Teamet har lyckats skapa en serie produkter som saknar motstycke när det gäller design, ergonomi och funktion, samtidigt som man också har beaktat produktionskostnaderna.

– För varje produktgrupp analyserade vi samspelet mellan produkt och användare, liksom installationen och den miljö där produkten ska användas, förklarar Martin Topel som ingick i teamet. Detta resulterade i den sluttande manöverpanelen – en detalj som är kännetecknande för både laddare och växelriktare – som gör produkten lätt att använda, oavsett hur den är monterad.

En annan utmärkande detalj är höljet av aluminium som ger en maximal värmeavledning. Samtidigt gör profileringen av sidostyckena att det är mycket enkelt att montera olika typer av tillbehör direkt på höljet.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt