Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.3.06

Av: Kjell Erik Næss, Bobil & Caravan Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Sölden.at
Dela
 

Bäst vintercamping i Österrike

Vintercamping blir mer och mer populärt, också i Mellaneuropa. Den tyska bilorganisationen ADAC har testet campingplatser som är öppna hela året och kommit fram till att den bästa vintercampingen får du Österrike.

Klicka för större bild


Camping har alltid varit populärt i Europa, men det är först under de sista åren som camping i is och snö har kommit riktigt på modet hos tyskar och andra mellaneuropéer. Enligt ADAC finnes det runt 380 campingplatser i Mellaneuropa som erbjuder vintercamping och ADAC har plockat ut 25 av dessa som sina favoriter. Hela 17 av platserna ligger i Österrike, medan 3 i Tyskland och 3 i Italien har fått plats på listan. Det bästa erbjudandet finner du i Tyrolen, som har hela 12 campingplatser på listan.

Klicka för större bild


Kriterierna för testet var vid sidan av komfort och campingplatsens utrustning, sanitära förhållanden, hiss- och skidspår, andra fritidserbjudanden och förbindelse till skidbuss. De flesta vinterplatserna är dyrare än sommarplatserna, men så ligger de i regel nära en alpin anläggning eller ett preparerat skidspår. De har också serviceerbjudanden som direkt gasanslutning och goda sanitära anläggningar på platsen. Många av platserna har också simhallar, badstuga, ångbad eller bubbelbad.

Därför är camping ett bra alternativ till hotell om du ska åka skidor i Alperna.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt