CampingSverige.se

9.9.05

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Evedal Camping: På camping i den svenska naturen

För de flesta är det inte så långt till Småland, och möjligheterna där överväldigande. Med husvagn på kroken kör jag genom de småländska skogarna och någonstans därute bland alla träd skall Evedals Camping ligga. Naturen är storslagen.

Klicka för större bild


Under flera timmar kör vi genom något som mest påminner om en jätteskog, och det hela blir lite komiskt, då vår son Mathias, på knappt 3 år säger, ”mamma, var är skogen?”. Den är här och campingplatsen visar sig ligga mitt i den, alldeles intill en sjö. Fantastiskt. Husvagnen ställs upp på en plats nära vattnet, stödbenen vevas ned, strömmen ansluts och semestern kan börja.

Klicka för större bild


Tokig i älgar

Inte så långt ifrån campingplatsen ligger en lite speciell djurpark, speciell eftersom den bara har älgar. Ägaren som heter Kenneth, berättar på sjungande småländska att han ända sedan han var liten, varit alldeles tokig i det ståtliga djuret – ”Skogens konung”. Kosta Älgparks stolthet är en hel älgfamilj, uppkallad efter den svenska kungafamiljen. Hannen Karl Gustav och honan Silvia har hitintills fått två kalvar och lyckligtvis kom först en hona, som fick namnet Victoria och sedan en hanne som fick heta Carl Philip, så nu väntar Kenneth bara på ännu en hona, så att räkenskaperna stämmer överens. Som besökande får man en spännande inblick i hur älgarna lever i sitt rätta element. Den stora skillnaden här, är att de är förhållandevis tama, vilket vill säga att de kommer så nära inpå oss att vi får möjlighet att mata dem. Mathias är begeistrad. Det är vi också.

Klicka för större bild


Fisk på menyn

När vi kommer tillbaka till campingplatsen sätter vi metmask på kroken. Vi kan ju ha turen på vår sida idag och faktiskt få några fiskar att grilla till middag. Men, Mathias tycker bara det är spännande första halvtimmen, sedan dalar koncentrationen. Hungern gör sig också påmind, så vi får lov att ge upp. Precis innan vi går visar Philip stolt upp sin fångst. Den är inte stor, men då vet vi att det finns fisk i alla fall. Middagen räddas genom att vi går till restaurangen.

Campingplatsens nyligen nybyggda reception och restaurang har en bra sammansatt meny, men bland annat fisk. Det är fortfarande soligt på terrassen, så denna härliga sommarkväll avslutar vi med en god middag, medan ett par medelålders trevliga ”gubbar” underhåller med lite svensk musik.

Klicka för större bild


Efterrätten, som består av mjukglass med blåbär direkt från skogen, inmundigas i förtältet. Fördelen är, att ungarna kan lägga sig i sina sängar, medan vi sitter kvar ute och sippar på ett glas rött vin under en stjärnklar himmel.

Klicka för större bild


Faktaruta

Evedals Camping i Växjö, Småland – www.evedalscamping.com eller www.camping.se
Övernattningspriser 170,- kr/natt för två vuxna, två barn, husvagn inkl. ström.
Fiskekort kan köpas i receptionen för 35,- kr.
Cyklar kan hyras för 125,- kr/dag

Besök även:
Experimenthuset och Teleborg Slott i Växjö
Kronoberg Slottsruin
Kosta Boda Glasbruk

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt