CampingSverige.se

23.6.06

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Finaste husvagnsanläggningen finns i Örkelljunga

”Den finaste anläggningen för husvagnar och husbilar i norra Europa!” Det är i varje fall vad många besökare sagt om Bengt i Örkelljungas nya anläggning vid Skåneporten vid nya E4.

Bengt i Örkelljunga är återförsäljare för Knaus husvagnar och husbilar, Weinsberg husbilar och Eifelland husvagna. Man har dessutom egen import av husbilar från Carthago, CI, Rollerteam och Eurocamp

Bengt i Örkelljunga är återförsäljare för Knaus husvagnar och husbilar, Weinsberg husbilar och Eifelland husvagna. Man har dessutom egen import av husbilar från Carthago, CI, Rollerteam och Eurocamp


Ända sedan starten för fyrtio år sedan har Bengt i Örkelljunga haft ett strategiskt läge alldeles intill E4, och knappast någon som passerat genom orten har kunnat undgå att lägga märke till det hav av husvagnar och husbilar som brett ut sig nedanför genomfartsvägen.

Men trångbodda har man känt sig i många år – företaget har ju expanderat kraftigt, och sålde i fjol cirka 400 husvagnar och husbilar – men det var inte förrän E4:an skulle få en ny sträckning utanför samhället som den perfekta tomten dök upp.

Vid trafikplatsen Skåneporten förvärvade man 40 000 m² mark, och den 1 mars 2005 kunde man sätta spaden i jorden för det 5 000 m² stora bygget.

Klicka för större bild


När man nu flyttat in i de nya lokalerna, med sin enorma glasfasad väl synlig från E4, har man under tak plats för mer än 40 fordon i utställningshallen. Närmast i tur står en gigantisk carport – ett skärmtak med plats för ett 50-tal fordon.

Tillbehörsbutiken är välsorterad, och bilverkstaden är auktoriserad för Fiats lätta lastbilar samt ackrediterad hos Bilprovningen för ombesiktning. Naturligtvis finns också en välutrustad serviceverkstad för husvagnar.

Läs mer här: www.bengtiorkelljunga.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt