Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

8.12.05

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

”Nygamla” ägare till Östgöta Camping

Efter drygt fyra år i andras händer, är Östgöta Camping åter i grundarfamiljen Ekmans ägo.

Östgöta Camping startades 1969 i Mantorp av familjen Ekman, och bland de märken man sålde från början fanns bland annat Adria, MKP och SMV.

Med åren växte familjeföretaget, och man har idag försäljningsställen på fem olika platser i landet. Även antalet husvagns- och husbilsfabrikat har ökat kraftigt, och sedan många år är Östgöta Camping även generalagent för Bürstner husvagnar och husbilar.

Våren 2001 började familjen Ekman diskutera att, av personliga skäl, överlåta större delen av företaget och den 1 juni samma år kunde Tommy Glanz – mångårig bankkontakt för Östgöta Camping – överta merparten av aktierna.

Efter drygt fyra år vid rodret, har dock Tommy Glanz beslutat sig för att söka nya utmaningar, och för en dryg månad sedan – han var då ensam ägare till koncernen – sålde han hela sitt aktieinnehav tillbaka till familjen Ekman. I samband med ägarbytet har även två av Östgöta Campings medarbetare gått in som delägare. Jörgen Carlsson, som under många år skött de kontinuerliga kontakterna med Bürstner-fabriken kommer att fortsätta med detta, men blir samtidigt reklamationsansvarig.

– Vi tycker det är lämpligast att eventuella reklamationer hanteras av en och samma människa, säger Conny Ekman. Det underlättar våra kontakter med kunderna, men också kontakten med våra leverantörer!

Thomas Lundin, som i flera år arbetat som säljare i Mantorp, kommer att bli säljansvarig för hela koncernen.

”Nygammal” vd för Östgöta Camping är grundaren Torgny Ekman, som tillsammans med sönerna Conny och Rolf kommer att leda det dagliga arbetet.

Östgöta Camping-gruppen är Sveriges största leverantör av fritidsfordon till konsument. Omsättningen var 2004 cirka 262 miljoner kronor och man sysselsätter drygt 50 personer.

Läs mer här: www.ostcamp.se

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt