Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

26.1.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Test: t@b L 400 TD (2008 modell)

Camping i en liten husvagn är lika med frihet. Frihet att ta sig fram överallt. Denna T@B har testats under en campingresa till Berlin, men man kan resa var som helst med den. Den är idealisk till ett par – unga som gamla. Se den också i Tv-programmet ”Anne-Vibeke Rejser” – Berlin.

Klicka för större bild


Dockhus på hjul

Husvagnen är trendig, charmerande, trevlig och funktionell – särskilt om man kan leva med att utrymmet naturligtvis är begränsat. Fråga dig själv hur mycket plats du verkligen behöver i förhållande till den frihet du får genom att resa med en liten husvagn. Frihetskänslan den här vagnen ger är toppen. Självklart finns det inte mycket utrymme, men å andra sidan finns det man har behov av. Det har tänkts kreativt och alla hörn har utnyttjats till fullo i den här vagnen. Sittgruppen är placerad precis innanför dörren till vänster. Ganska enkelt, super trevligt och med annorlunda fönster. Det finns precis tillräckligt med plats så att man kan äta och umgås när vädret inte tillåter utomhusaktiviteter.

Även om köket är litet är det väl utnyttjat.

Även om köket är litet är det väl utnyttjat.


Väl utnyttjat kök

Köket är också litet, men extremt väl utnyttjat. Spis, kylskåp och diskho är som i många andra större husvagnar. Skåpsplatsen är kreativt utnyttjad och man överraskas över hur mycket det finns plats för. På motsatt sida är det garderober med extra hyllor.

Dubbelsängen är utmärkt med gott om plats både på längden och på bredden.

Dubbelsängen är utmärkt med gott om plats både på längden och på bredden.


Perfekt säng

Sovrummet och dubbelsängen är utomordentligt bra. Det finns gott om plats på både längden och bredden. Madrassen är ytterst bekväm. Bäst av allt är dock de stora skylight fönstren med flexibla möjligheter för hur man vill kunna se ut. Man kan alltså med fördel välja att dra undan gardinen upptill så man kan ligga och kika på stjärnhimlen utan att någon kan se in. Runt sängarna finns hyllor för småsaker och god belysning.

Toaletten är ett litet men väl utnyttjat rum.

Toaletten är ett litet men väl utnyttjat rum.


Liten toalett

Toaletten är det minsta rummet, men man imponeras åter igen av hur genialt man har utnyttjat platsen. Detta praktiska rum finns alltid inom räckhåll utan att det tar upp för mycket utrymme i den redan i förväg lilla vagnen.

T@B 400 är en liten praktisk husvagn.

T@B 400 är en liten praktisk husvagn.


Utvändig design

T@B 400 är en smaksak, men utmärkt om man gärna vill åka i en speciell vagn som inte liknar någon annan, samtidigt som man vill att funktionaliteten skall vara densamma. Den droppformade designen och de runda fönstren gör att detta är en vagn som man lägger märke till. Stödbenen, som sitter lite långt in under vagnen, kan för vissa vara svåra att komma åt, men annars fungerar allt optimalt.

Isabella har designat ett helt speciellt förtält som endast passar till denna modell.

Isabella har designat ett helt speciellt förtält som endast passar till denna modell.


Tillhörande förtält

Även om T@B är en liten semestervagn, som man typiskt vill flytta sig ofta med, har Isabella designat ett helt speciellt tält som endast passar denna modell. Det gör att husvagnen kan användas till ännu mer, och att man får dubbelt så mycket plats när man ligger flera dagar på samma plats. Tältet är lätt att sätta upp.

Med förtältet får man verkligen en allsidig vagn som kan användas till många olika former av camping, samtidigt som man är trendig. Husvagnen är inte bara kul och annorlunda – den fungerar dessutom optimalt, så länge man är inställd på, att det inte finns jättegott om plats. Tänk på hur mycket frihet det ger.

Fakta

Bredd: 223 cm
Längd: 571 cm
Egenvikt: 1000 kg
Totalvikt: 1200 kg
Lastförmåga: 200 kg

Som campingdragare testades Kia Ceéd – absolut inga problem. Ett utmärkt ekipage som går stabilt.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt