Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

13.8.07

Av: Aase Viberg Hansen, Handicap-Camping Översättning/Bearbetning: Christina Lundh
Dela
 

Handikappcamping: Öninge Camping - Ödeshög

Denna tur har jag sett fram emot extra mycket, då huvudsyftet är att inviga en helt ny campingplats, nämligen Öninge Camping vid Ödeshög.

Klicka för större bild


Den 10 maj
Denna tur har jag sett fram emot extra mycket, då huvudsyftet är att inviga en helt ny campingplats, nämligen Öninge Camping vid Ödeshög.

Redan kl. 9.00 åker vi iväg från Dianalund i Danmark, då jag är osäker på hur långt vi orkar köra innan jag blir för trött. Och jag har ett preliminärt avtal med Christer på Karlsborg Camping, som jag bad om tips på hur man kan inreda en ny handikapptoalett – vilken ännu inte är färdig.

Klicka för större bild


Paus och vila

Det går galant upp genom Sverige längs E4:an och den första stora pausen håller vi - som alltid - vid Rasta Sjöboda i Markaryds kommun. Det är en plats jag tycker mycket om – oavsett vilken tid på året jag kommer dit.

Vi är redan i Jönköping i slutet på eftermiddagen och jag hade egentligen planerat att stanna där för natten, men efter lite mat och en ordentlig paus vid sjön Hyltena – 1 mil innan stan – kommer vi överens om att fortsätta vidare mot Karlsborg vid Vätterns västra strand. Det känns skönt att hinna dit upp redan i kväll när jag nu är så nära.

Klicka för större bild


Lite sen ankomst

Kl. är 20.30 då vi kommer fram till campingplatsen. Så Christer har åkt hem, men kommer igen då han ska fälla ner bommen kl. 22.00. Han trodde inte jag kom eftersom det var så sent, så han hade givit upp.

Vi hittar en plats - kopplar till el och njuter av utsikten över vattnet. Campingplatsen ligger mycket vackert och det är absolut en plats dit jag kan tänka mig att åka igen.

Klicka för större bild


Fina förhållanden

Det ser fint ut, asfalt på vägarna m.m. Så det är en glad platschef som kommer för att kolla om allt är ok.

Men det ska finnas en liten lista på vid ingången till receptionen, men det är petitesser. Det nya toaletten verkar också fungera bra. Vi kommer överens om ett möte nästa förmiddag - eftersom jag nu känner mig rejält trött.

Klicka för större bild


Den 11. maj

Har möte med Christer, då vi kommer överens om att jag satsar på att komma dit och prata med honom när jag har varit på Elmia. Jag kan redan nu berätta att han kommer att få 5 rullstolar.

Vi fortsätter längs kusten mot norr innan vi tar turistvägen söderut på östra sidan av Vättern. Precis rakt över på motsatt sida ligger Ödeshög. Kör igenom den vackra gamla staden Gränna.

Klicka för större bild


Invigningen

I dag är det den stora dagen för Jessica och Niklas på Öninge Camping, då det ska vara invigning i kväll.
Vi kom precis fram efter middag och här var man i full gång - de sista ansträngningarna innan öppnandet. Man städade och gjorde i ordning - satte upp bord och bänkar - både ute och inne, då det såg ut att bli regn. Vi valde att gå en tur på området.

Många människor - privata vänner – politiker – journalister - hantverkare - campingfolk av alla de sorter m.m. - är speciellt inbjudna. (Jag hade blivit inbjuden eftersom jag hade varit med i projektet ända från början).

Klicka för större bild


Det har hänt mycket sedan sist

Vilken utveckling – förra gången jag var här var swimmingpoolen ett stort hål i marken - alla häckplantorna stod i drivhusen - nu är de fint planterade i jorden - och servicebyggnaden liknade den gången ett stort sort skelett med takpapp. Nu en mycket fin röd byggnad - byggd i en ren och enkel stil.

Jag upptäckte snart att allt fungerade perfekt – inte på någon plats blev jag hindrad att ta mig fram och kunde färdas fritt överallt. ALLA ingångar var handikappanpassade - även personalingången. På varje enhet fanns det vatten - avlopp - ström - tv - och trådlöst internet.

Klicka för större bild


Underhållning

Bandet skulle klippas kl. 18.00, men redan i slutet på eftermiddagen började folk strömma in. Härligt att se en sådan stor uppbackning. Man höll tal uppe vid poolen och det var festligt, men jag undrade om inte någon skulle trilla i vattnet, men allt var lugnt. Det var ett rört par, Jessica och Niklas, som fick många fina ord på vägen.

Man hade bjudit in ca 150 personer, men det kom omkring 250 - så alla sittplatser behövdes under middagen. Vi fick en underbar buffé och det fanns många spännande rätter på bordet.

Kvällen fortskred och stämningen var festlig med musik och underhållning och jag pratade med flera journalister, som gärna ville veta vad jag arbetade med inom www.handicap-camping.dk

Klicka för större bild


Den 12. maj

Sade hej då till Niklas vid 10.00-tiden, då nästa mål var Halmstad. Jessica sov ännu – då det var först frampå morgonkvisten som festen hade slutat. Vi kom överens om att det hade varit en fin början på deras livsdröm och jag lovade att komma igen till hösten.

Styrde åter kosan söderut mot Halmstad, där jag skulle övernatta på Eurostop - som så ofta förr. Här finns allt vad jag behöver. På kvällen besökte jag min väninna Ewa och hennes man Bosse. Återseendets glädje var stor och vi pratade länge.

Läs mer om platsen: www.oninge.se

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt