Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

17.3.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Helle Andersen
Dela
 

TopCamp Kattegatt Strand Camping: Lyxhytter med utsikt över Kattegatt

Campingsemester kan innebära något helt annat än husvagn och tält. Kanske har Ni provat på att campingsemestra i lyxstuga? Om inte, så borde Ni prova…

TopCamp Kattegatt Strand Camping har de läckraste campingstugor man kan tänka sig,  med plats för sex personer. Stugorna har tillgång till samtliga faciliteter på platsen, precis som när man bor i egen husvagn eller tält.

Klicka för större bild


Campingstugans inredning

Stugorna på Kattegatt Strand Camping är riktigt smakfullt inredda. Färgen på husen går igen i inredningen och gardinerna. När man kommer in i det lilla huset hamnar man direkt vid matplatsen. Ingångs-  och fönsterpartiet på motsatt sida är gjort av glas, som kan öppnas helt på sommaren, så man får en slags övertäckt terrass. Golvet är belagt med klinkers, så det är mycket lätt att hålla rent. Matplatsen är inredd med ett elipse bord med 6 stolar och på väggarna på bägge sidor finns små krokar för ytterkläder. Det låter kanske inte så snyggt att det är krokar för ytterkläderna vid matplatsen, men då får man tänkta på att stugor på danska campingplatser får vara endast 25 m2, så det gäller att utnyttja platsen så optimalt som möjligt. Detta tycker jag är kännetecknet för campingstugorna på Kattegatt Strand Camping.

Klicka för större bild


Kök

Om man går till höger vid matplatsen kommer man in i köket och vardagsrummet. Köket har allt som behövs med sin längd på blott 2,5 m. Här finns både ett ganska stort kylskåp med tre hyllplan, en liten frysbox och en superspis med integrerad diskmaskin, som precis rymmer disken efter en måltid för hela familjen. Köket är dessutom fullt utrustat med servis för 6 personer, samt skåputrymme för att förvara sina medhavda matvaror i, så de inte behöver stå på köksbordet eller på golvet i medhavda påsar eller lådor. Mittemot köket ligger vardagsrummet som innehåller en liten fotölj, soffbord och en trepersoners soffa. På väggen hänger en liten platt- tv med dvd-spelare.

Klicka för större bild


Sovavdelning – med plats för sex personer

Sovavdelningen för alla sex personer finns till vänster om matplatsen. Sovrummet med loft består av en dubbelsäng, sängbord och ett smalt skåp med plats för kläder. Dessutom finns det en hylla tvärs över rummet med plats för förvaring av resväskor. Fönstret i sovrummet vetter mot öst och Kattegatt, så man kan inte annat än njuta av den vackra utsikten om mornarna. Rummet med våningssängar innehåller förutom dem, ett smalt klädskåp och stege upp till loftet. Loftet består av 2 madrasser och det är dessutom fönster och full ståhöjd på loftet, vilket gör det möjligt också för vuxna att uppehålla sig där.

Klicka för större bild


Skåpsplatsen i campingstugan är inte så tilltagen, men helt okej om man bara är fyra personer. Problemet är dock inte större än att du kan använda de fina tvättmöjligheterna som finns på Kattegatt Strand Camping.

Klicka för större bild


Badrum med golvvärme

Även om badrummet inte är särskilt stort har det både dusch, toalett och ett handfat med skåp för förvaring av toalettartiklar. Badrummet har både fönster med matt glas och golvvärme, så det är god chans att få ett bra klimat där, vilket är härligt när man är många på litet utrymme.

Klicka för större bild


Terrasser

På båda sidor av stugan finns det små terrasser och till var och en av dessa finns det härliga rejäla trädgårdsmöbler, två solsängar samt en grill.

Här på Kattegatt Strand Camping rör det sig om lyxiga campingstugor där ordet lyx verkligen kommer till sin rätt.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt