CampingSverige.se

6.6.05

Av: Pressmeddelande Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Jungelnätter i Hamburg

I slutet av maj och början av juni är det jungelnätter i Hagenbecks Tierpark i Hamburg – en av Europas största och vackraste zoologiska trädgårdar. ”Jungelnätterna”, som är de första i raden av det här årets ”Sommarnätter” i Hagenbeck, fokuserar på Afrika och Sydamerika. Således kan man uppleva musik, dans och andra shower överallt i parken från de två världsdelarna.

Klicka för större bild


Den 21 maj börjar det här årets ”Sommarnätter”, i Hagenbecks Tierpark i Hamburg. Det sker med ”Jungelnätterna”, som i över tjugo år har varit en fast del i Hagenbecks årliga program. ”Jungelnätterna” som fokuserar på afrikansk och sydamerikans kultur och djurliv, är mycket populära och kända långt ut över Hamburgs gränser. De sträcker sig över tre lördagar i maj och juni och avlöses av de ”Asiatiska nätterna” i juli och de ”Romantiska nätterna” i augusti.

Överallt i djurparken möts de besökande av medrivande musik och dans, allt från latinamerikanska rytmer och samba till afrikanska trummor och stamdans – alltihop live och i fantastiska omgivningar mitt mellan allvärldens djur och exotiska växter. ”Jungelnätterna” bjuder också på många andra spännande shower, bl.a. ormtämjning och trapetsakrobatik med professionella artister från cirkus Quaiser, som i över 100 år har begeistrat publik med sina nervpirrande konster.

I Hagenbecks ”Djungel-camp” är artisterna de duktiga arbetarelefanterna, och vid parkens japanska damm underhåller fritt flygande papegojor och pelikaner med vacker flygkonst. Fåglarna är så tama, att åskådarna kan få lov att stryka dem över fjädrarna när djurpassaren efter showen kommer förbi med dem på armen.

Vid ”Jungelnätterna” finns det till och med möjlighet att känna på en jättestor pytonorm, näsbjörn, elefanterna Mogli och Mala och många av parkens andra keldjur!
Allt eftersom kvällen nalkas, sänker sig mörkret över Hagenbeck. Festliga lampor lyser upp den stämningsfulla parken, och djuren gör sig så smått klara för att gå till sängs. Att uppleva parken på den här tiden av dygnet är ganska speciellt. Det härskar en förunderlig stillhet över den annars så hektiska storstaden, och djurens alla lustiga läten hörs nu ännu tydligare, en del även från långt avstånd. Innan ljuset släcks och det stängs, avslutas dagen dock med ett stort fyrverkeri. Det sker kl. 23.15, och de besökande har nu tre kvart på sig att säga god natt och lämna parken i lugn och ro, innan den stänger för natten kl. 24.00.

”Jungle-nätterna” i Hagenbecks Tierpark äger rum den 21 och 28 maj samt den 4 juni från kl. 18.00 till 24.00. Parken öppnar dock redan kl. 09.00. Entréavgiften för ett barn är ca SEK 80,- och SEK 130,- för en vuxen. Familjebiljett kan köpas från ca SEK 380,- (2 vuxna och 2 barn). Vid ”Jungelnätterna” tillkommer ett tillägg på ≈ SEK 15,- per person ovan på det normala entrépriset.

”De asiatiska nätterna” äger rum den 2, 9 och 16 juli, och de ”Romantiska nätterna” den 6, 13 och 20 augusti.

Ytterligare information om Hagenbecks Tierpark och ”Jungelnätterna” hittar du här:
www.hagenbeck.com

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt