Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 10/08
Hej!

Vintern närmar sig, vilket betyder att vi på CampingSverige.se nu tagit vintertemat i akt. Vi har campat i hela Europa under föregående vintrar och de researtiklarna kan du läsa här på portalen under resten av november månad och en bit in i december. Dessa är blandade med en massa tips och idéer.


Isaberg: Bra nybörjarställe för vintercampare
Du har just beslutat dig för att ta på vintercamping för första gången. Husvagn har du, men kan den klara det kalla vädret och var kan man uppleva ”riktig” vintercamping i snön?

Läs mer

Vintertest: Bürstner Belcanto Nordic 580 TK (2008-model)
Under bästa möjliga testförhållanden – minus 24 grader – bodde vi under en vecka i denna Bürstner Belcanto Nordic 580 TK, där det finns plats för den stora familjen. Men frågan är om alla kunde hålla värmen under så låg temperatur.


Läs mer

Idre Fjäll – för barn, leklystna och naturälskare
Vem är Aske? Jo, han är en mycket lekfull ren, förmodligen den mest lekfulla här på jorden. Han välkomnar alla barn och vuxna på Idre Fjäll. Vi packade bilen och husvagnen och åkte för att möta Aske hemma i Idre och för att åka skidor och få en härlig vintersemester i den vackraste av världar.

Läs mer

När barnen har det bra – Kläppen
Efter flera timmars körning genom de oändligt stora svenska skogarna, öppnar sig landskapet och ett välde av vita pister dyker upp framför oss. Barnen i baksätet är lyckliga över att resan, som ibland verkade som den aldrig skulle ta slut, nu rent faktiskt är över. Vi är framme och skall bara hitta vår stuga. I morgon skall vi åka skidor. Vi är i Sälen, i Dalarna. Kläppens pister väntar.

Läs mer

Norge: Skidsäsongen har börjat – snön faller i de norska fjällen
Det är stora chanser att få snö under skidorna i de norska fjällen redan nu,. De första skidområdena har öppnat för de ivrigaste skidåkarna, och flera andra är inte sena att hänga på.

Läs mer

Vintercamping i Italiens imponerande Dolomiter
Själva byn Canazei ligger ca 1 500 m.ö.h., är inte speciellt stor och det går snabbt att hitta här. Den ligger otroligt vackert placerad i Val di Fassa (Fassadalen) och har trots turismen bevarat sin ursprungliga idylliska atmosfär med smala gator, antika hus, caféer och små specialbutiker.


Läs mer


Även julen närmar sig – och denna härliga tid glömmer vi förstås inte. Vi skriver om hur det kan gå till att julsemestra i husvagn eller husbil.

Det är också under denna tid som vi lägger ut de provkörningar och tester som vi gjort under sommaren.

Varma hösthälsningar från

Anne-Vibeke och Co.
www.CampingSverige.se
www.CampingNorge.no
www.CampingDanmark.dk

Önskar du INTE fler e-mails från Campingsverige.se?