Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 2/06
Hej!

Här kommer nyheter från CampingSverige.se

Nytt campingkoncept i Eskilstuna
Parken Zoo Camping & Stugby är årets tillskott inom camping, en fyrstjärnig camping som byggs mitt mellan shoppingcentret Tuna Park och Parken Zoo med djurpark, nöjesfält, lekland och bad. I den inledande satsningen bereds plats för 100 st husvagnar/husbilar och 20 st stugor med "hotellstandard".


Läs mer här

Schweiz: Camping i Luzern - alplandets pärla
Det neutrala Schweiz som aldrig blandar sig i något – är varken tråkigt eller opersonligt – tvärtemot. Här finns en spännande blandning av nytt och gammalt, pulserande storstäder och storslagen natur.


Läs mer här

267 000 husvagnar i Sverige
I statistik från Vägverket 2006-01-01 kan men se att det finns mer än 267 000 husvagnar i det svenska Trafikregistret.

Av dessa är cirka 200 000 i trafik Flest av de registrerade husvagnarna har Polarvagnen med 44 390 stycken, det vill säga med mer än 5 000 fler än ”tvåan”.


Läs mer här

Barn gör skillnad på sina föräldrar
Man får inte göra någon skillnad på barn. Jag undrar ofta vem som har uppfunnit detta uttryck. Det har ju sagts av en person med ett stort hjärta och goda intentioner, men alla som har mer än ett barn vet, att det i praktiken är omöjligt. Frågan är också om det inte är barnen som gör skillnad på sina föräldrar.


Läs mer här

Saxnäs Turism & Fritid AB förvärvar KronoCamping Saxnäs
Saxnäs Turism & Fritid AB, dvs. Catrin & Lasse Sörenson, har förvärvat KronoCamping Saxnäs från KronoCamping Öland AB.


Catrin & Lasse har, sedan de köpte rörelsen 1997, arrenderat fastigheten och ända sedan dess har den uttalade målsättningen varit att de också skulle förvärva fastigheten vid lämplig tidpunkt.


Läs mer här

Isabella: 20 års kontinuerlig utveckling
Den verkliga veteranen bland förtält speciellt avsedda för säsongscampare – Isabellas femkantiga Penta – utvecklas fortfarande.


Sedan det första Penta-tältet såg dagens ljus, för mer än 20 år sedan, har modellen kontinuerligt utvecklats och moderniserats.


Läs mer här

Listig belysning
IP 65 är den något prosaiska benämningen på en ny och elegant lysdiodlist från BLP-Listen i Hudiksvall. Men namnet har den fått av att den är damm- och vattentät enligt högt ställda krav, och därför godkänd för att användas utomhus.Läs mer här

Mässan "Mobila Hem" inställd
Ledningen för Stockholmsmässan har beslutat att ställa in mässan "Mobila Hem".


Mässan "Mobila Hem", som skulle ha ägt rum 17/3 - 19/3 2006 är inställd. Orsaken är, att man ej lyckats intressera nog många utställare för detta evenemang.


Läs mer här


Tänk på att du kan hålla dig orienterad om senaste nytt på CampingSverige.se.

Har du någon bra nyhet som andra kan få ta del av, så får du gärna maila den till oss.

Vänliga campinghälsningar

Anne-Vibeke Isaksen och hela av redaktionen på
CampingSverige.se
Du kan när som helst avanmäla prenumerationen på vårt nyhetsbrev här. Du mottager det eftersom du har anmält dig på förstasidan, eller delagit i någon av våra tävlingar.