Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 02/09


Så har det åter blivit dags för nyheter från CampingSverige.se. Även om det fortfarande är vinter på många håll så har vi så smått börjat inspirerats av sommarens glädjeämnen. Det betyder att du just nu kan läsa om resor i större delen av Europa. Vi lägger också löpande ut tester av både husvagnar och husbilar.


Isabella: Opus 300 förtält
Europeiska campare har tagit emot den uterumsdesign som kännetecknar förtältet Opus 300 från danska förtältsfabriken Isabella i Vejle. Det specialdesignade förtältet känns lätt igen på många av de europeiska campingplatserna med sitt annorlunda utseende.

Läs mer här

Italien, Toscana: Park Albatros för hela familjen
Drömmer du om en semester där du från en skön oas kan välja mellan att bada i en imponerande pool, där dina barn kan delta i olika barnaktiviteter och där hela familjen kan bada i Medelhavet och göra utflykter både till ön Elba och till Pisa. Då är Park Albatros i den sydvästra delen av Toscana nog värt att titta lite närmare på.

Läs mer här

Bürstner 2009: Två nya attraktiva och tidsenliga husbilar
Bürstner inleder 2009 med två nyheter – ny utgåva av Nexxo och City Car serierna. Båda serierna följer den tidigare låga totalvikten och de kompakta måtten fullständig. Bilarna är både ekonomiska och komfortabla.

Läs mer här

Sverige (3/7): Vätterns kyst - mer än polkagrisar och motorväg
Vi följer väg 50 längs Vätterns kust kommer man till en lång rad pärlor på en relativt kort sträcka.

Läs mer här

Outwell: Lyxig tältcamping med fokus på design och komfort
Tältcamping är för många familjer den föredragna campingformen med fokus på det trevliga och sociala livet, naturen och en aktiv semester. Tendensen går mot större och mer lyxiga familjetält, där man själv kan sätta sin egen karaktär på tillbehöret.

Läs mer här

Tio platser du bör se i Berlin
Berlin är en stad fullpackad av intressanta upplevelser. Från Murens fall 1989 och fram till idag har Tysklands huvudstad blivit ett mer och mer populärt resmål för skandinaver.

Läs mer här

”Bakterier äter upp din motor!” Myt eller verklighet?
Larmartiklar om någon ny sorts bakterie som sätter igen bränslefilter och förstör spridare och ventiler i motorn, har dykt upp de senaste åren. Myt eller verklighet? CampingSverige.se beslöt sig för att reda ut begreppen.

Läs mer här

Smart köksfläkt från Dometic
Lättmonterad och effektiv – så kan man sammanfatta den nya, recirkulerande köksfläkten från Dometic.

Läs mer här

Kroatien: Kalovac området erbjuder flera attraktiva cykelrutter
Karlovac distriktet ligger mitt i landet i ett område som kännetecknaa av alpint klimat, fyra floder och ett rikt kulturhistoriskt arv.

Läs mer här

Camp-let Royal: Skidsemester i Dolomiterna
Hans Jørn Nissen, marknadschef på Camp-let A/S, kunde inte säga nej då han fick förfrågan av en av de danska Camp-let försäljarna att delta i något av ett mandomsprov: en fyra dagars skidresa med tältvagn till Italienska Dolomiterna.

Läs mer här


På återseende i mars.


Vänliga campinghälsningar
Anne-Vibeke Isaksen och resten av teamet på CampingSverige.se
Önskar du INTE fler e-mails från Campingsverige.se?