Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 02/09


Så har det åter blivit dags för nyheter från CampingSverige.se.

First Camp tilldelas ”Den Gröna Nyckeln”
Som första kedja inom camping- och semesterbyar i Sverige har First Camp tilldelats Stiftelsen Håll Sverige Rents miljömärkning Den Gröna Nyckeln. Det är en internationell miljöutmärkelse för fjällstationer, vandrarhem, campingplatser och hotell som tar extra hänsyn till miljön.

Läs mer här

Sverige: Vätterns kyst - mer än polkagrisar och motorväg
Om man följer E4:an ett stycke norrut (från Danmark sett) kommer man till rastplatsen ”Gyllene Uttern” vid Gränna, där man alldeles säkert kommer att vilja stifta närmare bekantskap med de rödrandiga sockerstängerna som tillverkas i området.

Läs mer här

Camp-let: Ingen skidsemester utan slagborrmaskin
Tänderna har slutat klappra, men två av Danmarks mest extrema skidturister glömmer sent de iskalla nätterna på en campingplats i närheten av de populära pisterna i Dolomiterna i Italien.Läs mer här

Barn älskar camping
Alldeles utanför dörren finns det lekkamrater – och det många av dem. Detta är bara en av anledningarna till att dina barn kommer att välja camping, om de får lov att själva bestämma vad ni skall göra på semestern.

Läs mer här

Nya Integra-modeller från Eura
Från att bara ha varit en prototyp, visad på 2007 års mässor, har Eura Mobil i Sprendlingen nu moderniserat hela den integrerade Integra-serien.

Läs mer här

Isabella 2009: Unico förtält och solskydd
Att behöva välja mellan att köpa ett solskydd eller ett förtält är överflödigt: Isabella Unico ett förtält och solskydd i otraditionell design.

Läs mer här

Storbritannien: Topp 10 familjedagar utomhus för under £10
Vi vet att familjesemestrar lätt kan dra i väg i kostnad och bli dyra, så för att låta plånboken vila och ändå ge familjen en härlig dag utomhus vill vi här med Visit Britains hjälp ge dig några tips på de bästa familjedagarna, utomhus i Storbritannien, för under £10.

Läs mer här

I H. C. Andersens fotspår till danska herrgårdar – del 1
I dagarna skickar CampingSverige.se iväg ett team för att skriva ihop en resinspiration till din nästa semester. Temat är ”I H.C. Andersens fotspår till danska herrgårdar”. Denna resa kommer att ta läsaren från Falster till Møn, därifrån till Midtsjælland, Sydsjælland, Fyn, Sønderjylland och Midtjylland.

Läs mer härPå återseende i april.


Vänliga campinghälsningar
Anne-Vibeke Isaksen och resten av teamet på CampingSverige.se


Önskar du INTE fler e-mails från Campingsverige.se?