Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 2/07
Hej!

Här kommer nyheter från CampingSverige.se.

Tänk också på att du kan hålla dig orienterad varje dag på portalen www.campingsverige.se – Sveriges största oavhängiga internetportal.


Premiär för 2007-års svenska campingkatalog
SCR-katalogen direktdistribueras nu till cirka 500 000 innehavare av Camping Card Scandinavia.


Därefter går det bland annat att hämta sin katalog hos SCR-medlemmar, på alla svenska turistbyråer, IKEA Varuhus i Holland och Tyskland, nöjesparker i Norden, rederier, ambassader, husvagns- och husbilsåterförsäljare i Sverige, Danmark och Holland. Katalogen distribueras också på cirka 20 europeiska turistmässor i Europa under våren.


Läs mer här

Camping ved de bästa skidbackarna
Mer än 5 000 säsongsplatser är uthyrda på landets vinteröppna campingplatser, och ytterligare några tusen familjer använder sin husvagn eller husbil för kortare utflykter till något vintersportparadis under sportlovsveckan eller över påsk.

Läs mer här

Ljustrollerier i Hobbys 2007 modeller
De centrala ljusstyrningssystemen har nu blivit en naturlig del av interiören hos Hobbys 2007 modeller.


Med hjälp av den nya manöverpanelen kan alla 12 volts lampor styras från kontrollenheten vid entrédörren.


Läs mer här

Minitest: WAECO LCD250 back-tv
Utbudet av back-tv blir bara större och större – liksom efterfrågan på dessa apparater. CampingSverie har provmonterat, och långtidstestat, en modell till ett mycket överkomligt pris.

Forna tiders bildrörsmonitorer har nästan hel ersatts med platta lcd-monitorer.

Läs mer här

Test: Dethleffs Lifestyle 560 SK (2007-modell)
Denna Dethleffs Camper Lifestyle 560 SK är en optimal husvagn för den stora familjen som vill ha gott om plats. När Dethleffs kallar sig ”en vän till familjen” är denna husvagn ett exempel på att de menar vad de säger.

Och så kan den användas året runt.

Läs mer här

Valencia: Spaniens Medelhavskust
Valencia ligger centralt placerat på Spaniens Medelhavskust och har god tillgång både till stränder och till kultur och underhållning.

Vidare är Valencia-regionen känt för sina över 600 ”fiestas” (gatufester), då folk samlas på gatorna och firar. Ett exempel är fiestas för att hedra helgon, ett annat exempel är fyrverkerifestivaler.

Läs mer här

Isabella: förtältgolv - mer än en matta
Diskussionerna om hur det perfekta förtältgolvet ska vara uppbyggt har pågått i många år och många idéer har provats – med större eller mindre framgång.

På den danska Isabella-fabriken i Vejle har man, efter flera års forskning, kommit fram till en mycket effektiv och behaglig golvkonstruktion som består av fyra eller fem olika lager.

Läs mer här

AL-KO: Vann läsaromröstning om ”Årets Husbil”
AL-KO vann en läsaromröstning i kategorin ”Chassiteknik” då över 20 000 läsare runt om i Europa valde ”Årets Husbil”, en omröstning arrangerad av den stora tyska husbilstidningen „ProMobil“.

Läs mer här


Har du någon bra nyhet som andra kan få ta del av, så får du gärna maila den till oss: info@campingsverige.se

Vänliga campinghälsningar

Anne-Vibeke Isaksen och hela av redaktionen på
CampingSverige.se
Du kan när som helst avanmäla prenumerationen på vårt nyhetsbrev här. Du mottager det eftersom du har anmält dig på förstasidan, eller delagit i någon av våra tävlingar.