Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 3/05
Hej.

I detta nyhedsbrev kan du läsa om:
1. Kolmårdens Djurpark 2005: Årets 301 nyheter
2. Fyra danska Superplatser får utmärkelser från tyska ADAC
3. CampingSverige.se har besökt Kabes husbilsfabrik
4. Test: Bürstner Delfin 680 – en suverän husbil till många användnings-områden
5. Solifer nu en svensk vagn
6. Defekt gasolanläggning kan förstöra semestern
7. Campinggrill från Kama Fritid
8. Vinn 5 övernattningar på en SCR campingplats som du själv väljer under säsongen 2005

Kolmårdens Djurpark 2005: Årets 301 nyheter
Den 5 maj öppnar Kolmården för en ny spännande sommarsäsong. Sedan förra året har det fötts ungefär 300 ungar av olika slag i djurparken. Bland dessa kan nämnas lejonungar, giraffungar, schimpansungar, björnungar och ett litet sött kamelföl. Att det föds många ungar hos oss är viktigt.

Läs mer här

Fyra danska Superplatser får utmärkelser från tyska ADAC
Tyska ADAC utser varje år en rad campingplatser till så kallade Superplatser. Men det är inte vilka platser som helst, som kan komma att kallas Superplatser. Det är en lång rad kvalitetskrav både på områden som faciliteter, belägenhet och aktiviteter som skall vara av högsta karaktär.

Läs mer här

CampingSverige.se har besökt Kabes husbilsfabrik
Att Kabe bygger några av Europas bästa husvagnar är ju känt sedan länge, men även på husbilssidan tillhör Kabe numera eliten. CampingSverige.se har besökt fabriken för att se hur en Kabe Travel Master kommer till.

Läs mer här

Test: Bürstner Delfin 680 – en suverän husbil till många användnings-områden
Denna husbil är testad på en veckas semester i Schweiz, där vi körde både motorväg, landsväg och en del bergs- och stadskörning. Låt mig börja med att säga att jag normalt håller hastigheterna på de europeiska vägarna, men i den här husbilen var det svårt, då körkomforten helt enkelt är oöverträffad.

Läs mer här

Solifer nu en svensk vagn
Finlands stolthet i husvagnsbranschen – Solifer är nu inte längre så finsk. De nya Solifervagnarna tillverkas nämligen i svenska Dorotea, i samma nya fabrik där Polarvagnen produceras.

Läs mer här

Defekt gasolanläggning kan förstöra semestern
En otät gasolbehållare eller en defekt gasslang kan i värsta fall förvandla husvagnen till en dödsfälla. Det senaste som inträffat var att 16 personer omkom av gasförgiftning på ett spanskt vandrarhem på grund av felaktig användning av en gasolanläggning.

Läs mer här

Campinggrill från Kama Fritid
Bärbar kolgrill med nedfällbara ben.

Läs mer här

Vinn 5 övernattningar på en SCR campingplats
Vinn 5 övernattningar på en campingplats som du själv väljer under säsongen 2005. Vinsten är inklusive campingkortets giltlighetsmärke (90 SEK), om du inte redan har det. De campingplatser du kan välja mellan hittar du på www.camping.se
Vinsten är personlig och kan inte bytas till kontanter.

Tävla här


Vänligen

Anne-Vibeke Isaksen
Chefredaktör
www.campingsverige.se
www.campingnorge.no
www.campingdanmark.dk
ANNONS: Ny, oberoende campingguide
FDM Campingguide Europa utkommer i mitten av mars med 3 560 campingplatser från 25 länder!
Det som gör guiden så speciell, är att campingplatserna bedöms av oberoende campingspecialister från ADAC, som är världens största organisation av sitt slag.

Läs mer här

Du kan när som helst avanmäla prenumerationen på vårt nyhetsbrev här. Du mottager det eftersom du har anmält dig på förstasidan, eller delagit i någon av våra tävlingar.