Nyhetsbrev fra CampingSverige.se 11/07
Hösten har tagit et stadigt grepp om Sverige vid det här laget. För många är campingsäsongen över, men för vissa är det bara början på den efterlängtade vintersäsongen.

Här på redaktionen skall vi naturligtvis också ge oss iväg och vintercampa, men vintern innebär även en del nya presentationer på www.CampingSverige.se

Belgiska Tirus Group har drabbats
Tirus Group har drabbats av ekonomiska bekymmer.

Betalningarna har ställts in, Kip Caravan i Nederländerna och Chateau Caravans i Belgien har begärt sig i konkurs.

Läs mer här

Långtidstest: Knaus Südwind 500 FSK: Perfekt resevagn för trebarnsfamiljen
Under en fyraveckors rundresa i England hade vi möjlighet att testa denna Knaus Südwind, som har både en trevåningssäng för barnen, en fast dubbelsäng för de vuxna och en rundsittgrupp samt kök i mitten av vagnen.

Läs mer här

Succé för Caravan Show i Sollentuna
”Lika många besökare som i fjol, men ökad försäljning.” Så sammanfattar projektledaren Lars Jarlerud årets upplaga av Caravan Show i Sollentuna, strax norr om Stockholm.


Läs mer här

Är campingsäsongen över?
I Sverige finns mer än 300 vinteröppna campingplatser, så det finns faktiskt ingen anledning att ställa undan husvagnen eller husbilen bara för att det börjar bli kallt ute. Det är ju en stor investering du har gjort i ditt fritidsfordon, så varför inte utnyttja det året runt?

Läs mer här

Julevenemang i Skåne 2007
Det är inte långt till jul, och julmarknaderna har så smått börjat visa sig runt om i landet. CampingSverige har hittat flera marknader och arrangemang för hela familjen som sträcker sig ända fram till jul.


Läs mer här

Airstream för Europa
Säg ”USA” och ”husvagn”, och de flesta tänker väl direkt på Airstream – de silverfärgade aluminiumvagnarna som i 75 år gett amerikanarna möjlighet till ett mobilt boende. Nu finns det modeller anpassade för europeiska krav!


Läs mer här

Norska Trysil – för hela familjen
I vår familj har vi som tradition att varje år åka på vintercamping. I år gick resan norrut till norska Trysil. Vi har varit där tidigare, men samhället är under en rasande utveckling, vilket gör att man alltid kan komma tillbaka. Det finns tillräckligt att göra här under en veckas semester.

Läs mer här

Bürstner 2008: Averso - ny mellanklasserie
Klassiska Flipper-serien från snart 50- årsjubilerande Bürstner ersätts nu av helt nya Averso-serien. Tio olika modeller står på programmet.


Läs mer här

Blaupukt: Avancerad GPS-navigator
Blaupunkt lanserar en avancerad men samtidigt lättanvänd GPS-navigator, TravelPilot Lucca 5.3 med en rad nya förarstödfunktioner (Driver Assistance Functions) och multimediamöjligheter.


Läs mer här


Från oss här på redaktionen återstår bara att önska alla er läsare en riktigt god jul.

Vi är tillbaka i december med fler nyheter.

Vänliga campinghälsningar
Anne-Vibeke Isaksen och hela teamet bakom

www.campingsverige.dk
www.campingdanmark.dk
www.campingnorge.no
Du kan när som helst avanmäla prenumerationen på vårt nyhetsbrev här. Du mottager det eftersom du har anmält dig på förstasidan, eller delagit i någon av våra tävlingar