Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.11.05

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Surfa på Hafsten SweCamp

Att kunna surfa på campingen uppskattas av allt fler. Och då gäller det inte på havets vågor, utan på cyberrymdens …

Klicka för större bild


Hafsten SweCamp Resort, alldeles vid havet utanför Uddevalla, kan nu erbjuda alla sina gäster en trådlös anslutning till Internet.

– Vi installerade det trådlösa nätverket redan i våras, berättar Ingela Grytfors som tillsammans med Kjell Karlsson driver campingen. Och lagom till industrisemestern hade vi trimmat in det så att vi vågade gå ut och erbjuda våra gäster den här tjänsten.

Upp till 150 datorer kan vara uppkopplade samtidigt – totalt har Hafsten 300 campingtomter och ett 60-tal stugor – men skulle det behövas så finns det möjlighet att bygga ut kapaciteten.

– Även om vi inte gjorde någon stor sak av Internetuppkopplingen under den första säsongen så var det många som utnyttjade den, fortsätter Ingela.

Och bland dem som utnyttjat surfningsmöjligheten finns alla typer av gäster.

Klicka för större bild


– Många familjer tycker det är bra för nu kan de få med sig även de lite större barnen på semestern, förklarar Ingela. Men även i familjer där de båda vuxna inte kan ta semester exakt samtidigt har Internetmöjligheten inneburit att de kan få mer tid tillsammans, eftersom man ju med datorns hjälp faktiskt kan sköta en del av jobbet här ifrån campingplatsen!

För att kunna utnyttja det trådlösa nätverket får camparen köpa en kod som räcker för en viss tids surfande – från fyra timmar och upp till en månad. Och för att visa att det inte är speciellt kostsamt, berättar Ingela att en veckas surfande kostar 150 kronor.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt