CampingSverige.se

4.4.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Årets campingföretagare har korats

Under campingbranschens årliga gala delades priser ut till näringens framstående aktörer. Det prestigefyllda priset ”Årets campingföretagare” gick i år till Hafsten Resort i Bohuslän. Också campingföretagare från Västerbotten, Skåne, Småland, Halland och Dalarna belönades.

Glada vinnare korades på campingbranschens årliga gala.

Glada vinnare korades på campingbranschens årliga gala.


SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. Förra veckan samlades medlemmar från hela landet för årskonferens och 50-årsjubileum i Göteborg. Konferensen avslutades med att framstående företagare uppmärksammades.
- Det är fascinerande att få ta del av den starka drivkraft och framtidstro som bubblar i vår bransch, säger Eva Werkelin, tidigare styrelseordförande i SCR Svensk Camping.

Det mest prestigefulla priset, "Årets campingföretagare", gick till Ingela Grytfors och Kjell Karlsson som tillsammans driver Hafsten Resort i Bohuslän. De får priset för att de under en lång rad år satsat på utbyggnad och utveckling av anläggningen. Idag är Hafsten Resort en i stort sett komplett året runt-anläggning med fem stjärnor i SCR Svensk Campings klassificering. Återväxten i familjeföretaget verkar också säkrad vilket kan betyda fortsatt utveckling i samma anda.

Hafsten Resort drivs av Ingela Grytfors och Kjell  Karlsson.

Hafsten Resort drivs av Ingela Grytfors och Kjell Karlsson.


Årets pristagare alla kategorier:

Årets campingföretagare är Ingela Grytfors och Kjell Karlsson, Hafsten Resort, Uddevalla. De belönas för att genom kreativitet och nytänkande ha skapat en modern campinganläggning - som är öppen året runt.

Årets innovatör är Lasse Sörensson, Kronocamping Saxnäs-Öland. Genom finurlighet och nätverkande med kommun samt leverantörer kunde anläggningens viktiga poolinvestering användas trots rådande vattenbrist för hela destinationen.

Årets marknadsförare är Asta och Jörgen Nystrand, Röstånga Camping & Bad. Genom en väl genomtänkt strategi har man lyckats bli en av de mest framgångsrika anläggningarna inom sin nisch – barnfamiljer.

Årets ledare är Louise Söderlund, Isaberg Mountain Resort, Hestra. Louise är omtyckt och mån om sin personal och backar inte att genom hårt och målinriktat arbete visa vägen i sitt ledarskap. Det goda ledarskapet har gjort att Isaberg Mountain Resort starkt positionerat sig som en åretruntanläggning.

Årets branschförflyttare är Nils Gordh, Destination Apelviken, Varberg. Pristagaren har i decennier flyttat gränserna genom stort och ärligt engagemang i campingnäringen. Nils lämnar sällan någon oberörd i sitt engagerande sätt, men han flyttar ständigt branschgränserna.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”, gick till Stephanie Yxerius, Siljansbadets Camping och Rättviks Camping. Stephanie har utvecklats i rask takt - både i sin roll som ledare och i sitt affärsmannaskap. Hon bemöter både kollegor och gäster med en genuin värme och hjälpsamhet.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Fakta SCR Svensk Camping

Camping är Sveriges största semesterboende. Under semestersäsongen juni-augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en campingplats. Totalt hade branschen 15,5 miljoner gästnätter under 2015.
SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. SCR stödjer  medlemmarnas verksamhet genom affärs- och verksamhetsutveckling, nationell och internationell marknadsföring samt strategiskt arbete avseende branschens marknadsvillkor.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt