Husbil365

CampingSverige.se

29.10.12

Av: Lars Erik Paulsson Fotograf: Adria
Dela
 

Adria 2013: Tonvikt på designen

Uppfräschade exteriörer och helt ny lyxserie – där har du Adrias husvagnnyheter 2013 i ett nötskal.

Läs mer om husvagner & husvagnsnyheter här 

Vinkelkök över hela fronten i största Astella Glam-modellen

Vinkelkök över hela fronten i största Astella Glam-modellen


Altea & Adora

”Tresäsongers-serien” Altea rullar på i stort sett oförändrad, men har kompletterats med 462 PU, som erbjuder både bakre rundsittgrupp (bäddbar för två) och fast dubbelsäng i den främre delen.

8 olika Altea-modeller erbjuds på den svenska marknaden, från minstingen 390 PS till drygt 6 meter långa 562 PK.

Tio olika modeller erbjuds i Adora-serien, som prismässigt ligger i mellanklassen men har en utrustningsnivå som närmar sig betydligt dyrare husvagnars.

I Adora-serien finns många intressanta planlösningar som inte återfinns hos så många andra husvagnstillverkare, och ett utmärkt exempel på detta är nya 643 UT där Adrias konstruktörer lyckats skapa 4 olika ”rum” – i en 6,5-metersvagn.

Längst bak, över hela vagnens bredd, finns hygienavdelningen och framför denna hittar man sovrummet med dubbelsäng och rymligt sideboard. I mitten finns kök (190 l kylskåp är standard) och rymliga garderober, och längst fram ett vardagsrum med rymlig rundsittgrupp. Utvändigt känns den nya årgången igen på sin silverdekor.

Eleganta, silverfärgade partier kännetecknar lyxiga Astella Glam-serien

Eleganta, silverfärgade partier kännetecknar lyxiga Astella Glam-serien


Alpina & Astella Glam

Alpina-serien (7 modeller på den svenska marknaden) har fått ny utvändig design, och samtliga modeller har fått större kök (det minsta är hela 140 cm långt). Storsäljaren 743 UK har gjorts 20 cm längre, och heter nu 763 UK.

Störst uppmärksamhet väcker, utan tvekan, nya Astella Glam som finns med 2 olika planlösningar.

Här har Adria (tillsammans med sina underleverantörer) bemödat sig om att skapa en husvagn som verkligen skiljer sig från mängden – en husvagn som ger ett närmast glamouröst intryck.


Snickerierna är gjorda i varm träton, och givetvis är skinnklädsel standard, Överallt i vagnen hittar man eleganta lösningar som till exempel den bakgrundsbelysta duschpelaren.

Båda modellerna har vinkelkök – i den större modellen tvärs över framgaveln, och både spis – 3-lågig – och diskho är specialutvecklade av Dometic. Även den utvändiga designen, som i grunden är hämtad från Alpina-serien, utstrålar exklusivitet med sina stora silverfärgade partier.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt