Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

5.4.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: adria.dk
Dela
 

Adria Adora 472 LU – Med ny snygg garderobslösning

År 2009 är femte säsongen för Adria Adora 472 LU, en Adria modell som varit en succé sedan den kom.

Adria Adora 472 LU med enkelsängar.

Adria Adora 472 LU med enkelsängar.


Sov extra bra på under 5 meter

Då det runt millennieskiftet blev större och större intresse för enkelsängar, försökte många producenter att tillmötesgå intresset med nya modeller. Men utvecklingen stannade upp när konstruktörerna försökte placera enkelsängar i vagnar under 5 meter. Första tilltaget för att bryta den trenden kom Adria med redan 2003 då UNICA B 462 LU introducerades.

Då Unica, i samband med generationsskiftet, blev Adora år 2004 och 472 LU föddes var uppmärksamheten överväldigande redan från första dagen. Enkelsängar och rundsittgrupp på endast 474 cm invändig längd – väckte uppsyn också för att sängarna stack ut en bit i den integrerade gasbehållaren. Idén slog igenom – faktiskt så mycket att vagnen nu är den mest köpta av de vagnar som produceras av Adria.

Köpare av Adria Adora 472 LU fokuserar först och främst på sovrummet och vagnens storlek. Med en egenvikt på 1000 kg kan riktigt många av de svenska familjebilarna dra. Samtidigt är en lastförmåga på 300 kg en bra nivå för paret som reser ensamma och som tillfälligtvis har övernattande gäster. Den nya utvändiga designen med den stilrena fronten och taket med den hagelsäkrade polyestern, är både elegant och diskret.

Går du in i Adora 472 LU kommer du direkt in i dess rymliga vardagsrum med tv-bord, vitrinskåp och toalett mittemot det rymliga köket. 2009 har garderoben flyttats in i sovrummet, på väggen över fotändan på de två sängarna, vilket ger mer galgplats då det numer dessutom är två klädskåp – ett till honom och ett till henne. Sovrummet har fönster på tre sidor och en genomskinlig taklucka, ett härligt ljust och behagligt rum. Utöver detta så är alla madrasser anti-allergibehandlade efter den välkända AEGIS-metoden. Också är det bara den extra detaljen, att det kan dras ut en lamell duk mellan sängarna, så sovrummet kan inredas med en dubbelsäng i hela vagnens bredd.

I 2009 års modell går Adora 472 LU in i andra generationen med ett överflöd av utrustning och komfort. Här fås en toppmodern vagn som är standardutrustad med unik ljusdesign, CD-radio med inbyggd högtalare, elektrisk golvvärme, varmt vatten i kök och på toaletten, duschbotten och duschdraperi. Lägg därtill kassettgardiner, myggnät för den nya dörren med säkerhetslås, stor taklucka, takrail, utvändig servicelucka, reservhjulsbeslag i gasbehållarutrymmet, stabilisator, sidopositionsljus och det viktiga 3- stoppljuset. Alltsammans utrustning som säkrar den goda upplevelsen på campingresan många år framöver.

Adria Adora 472 LU.

Adria Adora 472 LU.


Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt