Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.1.10

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Al-Ko: Mammut ställer husvagnen på plats

Al-Ko som är storleverantör av chassin till husvagnar tillverkar även annan utrustning åt campingbranschen och har nu utvecklat en mover som anpassats till deras chassin. Mammut är en gedigen uppfinning som också klarar av att placera de största husvagnarna på de mest svårtillgängliga platser.

Klicka för större bild


Større frihøjde fra mover til jorden

Movern är konstruerad så att den byggs in helt och hållet i Al-Ko´s chassi vilket gör att det blir ett större mellanrum mellan movern och marken än hos konkurrenterna. Då en stor del av de vagnar som säljs är utrustade med Al-Ko chassin kommer många husvagnsägare kunna dra nytta av detta.

Ett problem med andra movers är när man skall över kantsten eller ned för en ramp på t.ex. färjor. Båda drivenheterna sitter direkt på chassiet och det monteras en förstärkningsdragare på tvärs mellan dem. Denna monteringslösning säkrar en stark och stabil drivenhet.

Låg egenvikt

Vikten är 30 kg och mindre än konkurrenternas. När man tänker på de sparsamma viktreserver som dagens husvagnar har är det viktigt att man tar hänsyn till alla möjligheter av viktbesparingar

Klicka för större bild


Stor dragkraft

Al-Ko har gjort en mover som verkligen lever upp till sitt namn, Mammut. Den är gjord för att kunna dra en husvagn med en vikt på 2250 kilo. Största stigningen den skall klara är 28 % och  kanthöjden 4 cm .

Kanske mover som standardutrustning?

Framtiden får utvisa om producenterna framöver kommer att välja att erbjuda mover som standardutrustning. Al-Kos chassin och Mammut passar perfekt med varandra så monteringen blir enkel i produktionsledet. Då väldigt många idag väljer at få en mover eftermonterad ligger tanken snubblande nära och Al-Ko har säkert också haft sina tankar om det.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt