Tumbo

CampingSverige.se

14.3.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Peter Knutson
Dela
 

Anders Ekborg till Ystad International Military Tattoo

Skådespelaren och sångaren Anders Ekborg blir en av huvudattraktionerna när Ystad International Military Tattoo i sommar satsar på ett mer varierat och spektakulärt program än någonsin tidigare.

Klicka för större bild
Fotograf: Peter Knutson


– Jag ser verkligen fram emot att få medverka i detta mycket spännande arrangemang, säger Anders Ekborg.

Ystad International Military Tattoo arrangeras i sommar för nionde gången med tre konsertkvällar i Ystad. På flera orter runt om i Skåne kommer man dessutom liksom för två år sedan att bjuda på delar ur tattooföreställningen.

– Det blev mycket uppskattat och därför gör vi en liknande satsning i år, säger Håkan Mattsson, ordförande för Ystad International Military Tattoo.

Åtta musikkårer är inbjuda till årets tattoo, bland annat Kinesiska flottans musikkår och den cyklande militärmusikkåren Crescendo Bicycle Band från Holland. Gästdirigenten heter Philip Anderson och kommer från Australien.  

Konferencier blir mångsysslaren och skådespelaren Cornelius Löfmark. Han har bland gjort sig känd genom musikalen om den skånske rockartisten Kal P Dal. I höst spelar han i musikalen ”Sällskapsresan“ på Nöjesteatern i Malmö.

Ett större öltält kommer även i år att slås upp i anslutning till arenan. Där kommer det att serveras mat och dryck och bjudas på lättare musikunderhållning från några av de medverkande musikkårerna, både före och efter föreställningen.

Klicka för större bild


Inleds med parad

Samtidigt med årets tattoo har Nordic Cadet Meeting förlagt sitt årliga arrangemang till hamnen i Ystad. Här kommer man att lägga till med 13 fartyg, allt från u-båtar till de båda skolfartygen Gladan och Falken.
– Säkert många som vill ta sig en titt och gå ombord på några av fartygen i samband med sitt tattoobesök i Ystad, säger Håkan Mattsson.

Tatttoo-arrangemanget i Ystad inleds torsdagen den 6 augusti med en parad genom staden fram till Stortorget med de deltagande kårerna, ett uppskattat och mycket omtyckt inslag.
Precis som tidigare arrangeras även en speciell ungdomsparad.

Det bjuds sedan på tre kvällsföreställningar i Ystad med Anders Ekborg som gästartist. Håkan Mattsson är nöjd med förberedelserna så här långt:
– Nog det bästa tattooet som vi arrangerat, säger han.

Klicka för större bild


Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt