Husbil365

CampingSverige.se

16.6.13

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Anne-Vibeke kör alla etapper av årets Tour de France med Cabby

Tour de France är världens tuffaste cykellopp och kräver åratal av träning för att ha någon chans att genomföra tävlingen. Den erfarna camping- och resejournalisten Anne-Vibeke Isaksen, känd från den danska tv-serien ”Anne-Vibeke Rejser”, har rest med husvagn i nästan 20 år och skall nu försöka genomföra alla etapper med en Cabby på kroken.

Danmarks campingjournalist nr 1, Anne-Vibeke Isaksen kör alla etapper av årets Tour de France

Danmarks campingjournalist nr 1, Anne-Vibeke Isaksen kör alla etapper av årets Tour de France


- År 2003 firade Tour de France 100 årsjubileum och då körde jag alla etapper med bil och husvagn. I år körs Tour de France nr. 100 (det har varit tio års paus på grund av världskrig) så jag tyckte att det skulle göras igen, också för att det är så fantastisk att resa i Frankrike, säger Anne-Vibeke Isaksen, som också är redaktör på www.CampingSverige.se.

Årets Tour de France, som börjar på Korsika, består av 21 etapper som tillsammans är 3379 km långa. Härtill kommer resa till och från Frankrike samt de två större sträckorna där Tour de France cyklisterna flyger. Så allt som allt är det tal om ca. 10.000 km med bil och husvagn.
- Jag har satt ihop ett starkt och rejält  ekipage i form av en Toyota Rav 4 och en Cabby husvagn som skall vara  marknadens bästa, både när det gäller köregenskaper och kvalitet. Jag är också den första som skall testa en helt ny förbränningstoalett, Cabby Loo som denna husvagn är ägare av. När det gäller tält och utrustning har jag bland annat packat ett lätt resetält från Isabella för att det inte skall bli så mycket vikt, berättar Anne-Vibeke som har campat i över 80 länder och 30 amerikanska stater.

Anne-Vibeke Isaksens Tour de France körs under hela juni månad eftersom det också filmas tre tv-program till dk4. Dessa program har premiär 1 juli 2013, kl 21.00 när Tour de France febern rasar i Danmark. Under hela juli kommer man också kunna följa resan dag för dag på www.CampingSverige.se
- Jag glädjer mig mest till bergsetapperna där bil och husvagn verkligen testas till det yttersta, men både Korsika och Paris är naturligtvis också höjdpunkter på turen. I det stora hela är Frankrike ett obeskrivligt resland, där jag mer än gärna använder mig av den goda maten och vinet att styrka mig med, skrattar en förväntningsfull Anne-Vibeke Isaksen, som precis gett sig av i riktning mot Korsika, där årets Tour de France börjar.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt