Husbil365

CampingSverige.se

1.4.16

Av: Sanna Ohlander
Dela
 

Ännu en lyckad påskmässa i Höganäs

Påsken i Höganäs inleddes helgen 19 - 20 mars med Mat- och påskmässan Kullapåsk. Det var nionde året i följd och intresset var stort, inte minst bland utställarna, som var fler än någonsin.

Förberedelserna i hallen påbörjades i god tid.

Förberedelserna i hallen påbörjades i god tid.


Av årets deltagare var ungefär hälften lokala och regionala mathantverkare. Övriga är konsthantverkare, andra med hantverk som anknyter till påsken samt utställare med tema växter, plantor och knölar för trädgården.

– Man måste vara ute i god tid med en mässa med påskrelaterad mat så att folk hinner handla innan själva påskhelgen börjar, säger Lennart Rasmusson, ansvarig för Kullapåsk. Därför har vi lagt mässan helgen innan påsken.

Lions i Höganäs fanns på plats och sålde påskris till förmån för välgörande ändamål.

Lions i Höganäs fanns på plats och sålde påskris till förmån för välgörande ändamål.


Regionalt mathantverk

Bland matprodukterna fanns allt från sillinläggningar, rökta fiskprodukter, charkuterier, lammprodukter, ost från sex olika mejerier, bröd, kryddor, kakor m.m. till choklad, marsipan och annat påskgodis.
– I år hade vi även företaget Gröna Kassen som saluförde vegetariska alternativ till påskbordet, vilket är av ökande intresse.
– Intresset för lokalt och regionalt mathantverk ökar allt mer och här kan folk träffa flera av producenterna på en gång, fortsätter Lennart.

Lions, Kullabygdens Ornitologiska Förening och Kullabygdens Släktforskare är några andra exempel på deltagare. I år hölls mässan på Blå Hallen i Höganäs.
– Vi hoppas på att träffa nya och gamla besökare där även nästa år, avslutar Lennart.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt