CampingSverige.se

5.4.08

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Dometic.com
Dela
 

Dometic utför en varning: Risk för gasläckage på kyl/frysskåp!

Dometic återkallar en rad av sina 7 serier kyl/frysskåp för en säkerhetsmässig kontrollinspektion.

Klicka för större bild


På slutten av 2007 sendte Dometic ut en pressemelding i hele Europa der man kalte inn ovennevnte kjøle/fryseskap. Samtidig arbeider man, sammen med produsenter av campingvogner og bobiler for å få opplyst chassisnummer på de kjøretøy, der de nevnte skap er innstallert, for på denne måten å innkalle disse kjøretøy via det offentlige sentralregisteret. Det har imidlertid vist seg langt vanskeligere enn ventet å finne kjøretøyene på denne måten og derfor oppfordres alle eiere av campingvogner og bobiler produsert fra 2004 og fremover, til selv å kontrollere om de skulle ha et av de rammede skapene montert.

Innkallelsen omfatter utelukkende Dometic skap i 7-serien, med to dører kjøl/fryskombinasjon med følgende modelnr.: RM 7601, RM 7605, RM 7651, RM 7655, RM 7801, RM 7805, RM 7851, RM 7855, RMT 7651, RMT 7655, RMT 7851 og RMT 7855, produsert mellom 20. januar 2004 og 20. august 2007. Disse må ikke kjøres på gass før kontrollinspeksjonen er utført. Det anbefales derfor, at kjøretøyets stoppekran til gass stenges helt. Man kan uten problem kjøre videre på 12- og 230 volt.

Återkallelsen sker sedan man i några fåtal tillfällen upptäckt att en skruv, som håller fast den nedersta delen av kylreglaget, har gått av på grund av för dålig härdning. Det har inte varit möjligt att fastslå hur många skruvar som kan ha detta fel och därför utförs en kontrollinspektion av alla ovan nämnda skåp. Dometic har infört ett samarbete med alla de återförsäljare som önskat utföra dessa kontroller i Danmark. Allt som allt har 54 försäljare instruerats och är nu auktoriserade att utföra detta ärende. Ägare av ett av ovan nämnda skåp ombedes snarast möjligt att vända sig till en av de 54 återförsäljarna för att undvika olyckor. Återförsäljarna kan ses på en bifogad lista.

Det finns också ett telefonnummer som man kan ringa, 00800-36638420 som går till Dometic´s service team, där man kan få upplysningar och ytterligare information. Numret besvaras måndag till fredag mellan klockan 8.00 och 21.00 och lördagar mellan 8.00 och 18.00. Man ombeds ha följande upplysningar till hands: skåpets modellnr, produktnummer och serienr.

Tills vidare har ca 500 fordon i Danmark genomgått denna kontrollinspektion och det förväntas att det är ca 2000 fordon i Danmark som kan ha det här felet. I Danmark sköts hela denna aktion i samarbete med säkerhetsstyrelsen som övervakar hur kontakten till ev. ägare sker och hur långt man är med och utför kontrollinspektionerna i förhållande till hur många vagnar som förväntas hittas på den danska marknaden.

Bifogad fil: pdf Forhandlere (83 Kb)
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt