Campout

CampingSverige.se

22.7.08

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Isabella 2008: Hög kvalitet med Ambassador förtält

Det klassiska 250 centimeter djupa förtältet Ambassador från Isabella har mer än 25 år på nacken. Det lever fortfarande i bästa välförmåga vilket 2008 års modell bevisar. Hemligheten bakom den danska fabrikens Ambassador förtält är att det har mycket hög kvalitet. Både material, förarbete och användarvänlighet är i topp.

Klicka för större bild


De gamla klassiska djupen har bevarats samtidigt som fönsterpartierna i fronten har dragits upp ända upp till taket. Det ökade ljusinsläppet ger en helt ny atmosfär inne i förtältet. Samtidigt har fronterna försetts med blixtlås i hela längder som gör det lätt att rulla ned till hälften för att få en veranda eller helt av för att få ett solskydd. I fronterna finns dessutom utluftningskanaler på bägge sidor. Tillsammans med det stora myggnätsfönstret i höger gavel ger det ett ytterst behagligt inomhusklimat, där kondensvattnet har svårt att överleva. På frontpartiet täcker det breda uthänget ända ned till marken vid bägge gavlarna. Det både avskärmar mot regn och säkrar så att inte smutsigt regnvatten rinner ned längs tältsidorna och ger svarta ränder.

Takduken är tillverkad av den bästa och kraftigaste polyestern som dessutom har ett praktiskt mönster på undersidan. Front och sidor är gjorda i den mycket kraftiga 295 grams genomfärgade isacrylsduken, medan sockeln är en blandning av polyester och PVC, som gör den lätt att rengöra. Färgerna är både praktiska och tidlösa, nämligen tweed/himmelsblå med sandfärgat tak. För övrigt följer mycket extrautrustning med Ambassador. För fastliggare kan nämnas takrännor av aluminium som skonar gavlarna. Till de campare som har behov av extra mycket plats så medföljer det påbyggnader till bägge gavlarna och har man behov för dom som extra rum finns det ett innertält/sovkabin som lätt kan monteras i. Har man behov av skugga på ett område framför förtältet är det möjligt att skaffa ett solskydd i hela förtältets längd.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt