CampingSverige.se

24.7.16

Av: Jonas Danielsson
Dela
 

Bästa semesterspelen

Av någon anledning verkar familjer vilja umgås med varandra och vänner under semestern. När den sociala kompetens som nötts ned bakom smarttelefonens trygga sken blir alltför frostig kan ett schysst brädspel öppna för mysigt umgänge. Här kommer ett gäng tips på de bästa brädspelen, lätta att ta med på semestern.

The Hive pocket - en gullig miniversion av

The Hive pocket - en gullig miniversion av "The Hive".


The Hive pocket

Betyg: 5
Antal spelare: 2
Ålder: 8+
Speltid: ca 20 minuter
Riktpris: 179 kr

Utgivare: Gen42 Games

Egentligen behövs inte ”The Hive” i något reseformat. Det vanliga spelet är smidigt så det räcker ändå. Men visst är den här miniversionen gullig. Dessutom ett spel som det är svårt att tröttna på då ingen omgång blir den andra lik. Efter en viss inkörningsperiod där man kanske får hjälpa varandra att komma ihåg hur pjäserna rör sig blir det snart en hjärnornas kamp som är både enklare, snabbare och roligare än schack. Det perfekta spelet för två som kan tas med överallt, med fördel till exempelvis stranden.


Timeline i en fin liten plåtask.

Timeline i en fin liten plåtask.


Timeline

Betyg: 4
Antal spelare: 2-4
Ålder: 8+
Speltid: ca 15 minuter
Riktpris: 179 kr

Utgivare: Asmodee/Enigma

”Timeline” levereras i en fin liten plåtask. Spelare ska i tur och ordning lägga ut sina fyra kort i kronologisk ordning efter när det inträffade historiskt. Den som först blir av med sina kort vinner. Det kan vara allt från när bina först uppenbarades på jorden till när trafikljuset uppfanns eller vilket år den första UFO-rapporten inkom.

Timeline är både lärorikt, roligt och mindre pretentiöst än många andra kunskapsspel eftersom man bara behöver ha ett hum om när saker inträffade. Det gör att spelet kan bli rena gissningar som lockar till skratt eller skämskudde. Men vad gör det? Det är ju bara ett spel.


Zombie Dice - enklare än Yatzy.

Zombie Dice - enklare än Yatzy.


Zombie Dice

Betyg: 4
Antal spelare: 2-99
Ålder: 8+
Speltid: ca 10 minuter
Riktpris: 120kr
Utgivare: Steve Jackson Games

Du är en zombie och tärningarna är människor. Människorna kan antingen försöka kuta ifrån dig, skjuta dig eller så skördar du deras hjärnor. Först till tretton hjärnor vinner, men spelet är inte slut förrän alla andra deltagare får en chans att överträffa resultatet.

”Zombie Dice” är hjärndöd underhållning på hög nivå. Enklare än Yatzy och extremt enkelt att plocka fram för ett par partier i farten. Det är således inget spel för en helkväll men ett riktigt roligt och spännande tidsfördriv. Även för mindre barn – om de, eller kanske mer föräldrarna, är bekväma med temat.

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt