Tumbo

CampingSverige.se

2.1.15

Av: Daniel Andersson Fotograf: Besikta
Dela
 

Besikta etablerar sig i Falkenberg

Besikta bilprovning öppnar en bilbesiktning i Falkenberg under våren 2015. Etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder där man i Halland sedan tidigare finns i Halmstad och Kungsbacka.

Klicka för större bild


Företaget kommer att öppna i helt nya lokaler på Motellvägen 5. Adressen är ett strategiskt val för att ligga nära kunderna i Falkenberg, men även lättillgänglig för kunder som kommer via E6:an.

– Med etableringen ger vi boende i Falkenberg med omnejd ett modernt alternativ när de ska besiktiga bilen, säger Ola Berg, platschef för Besikta bilprovning i Falkenberg. Vi har fått många förfrågningar om vi finns etablerade i Falkenberg, så nu känns det jättebra att kunna svara ja på den frågan.

Den nya Besiktastationen kommer att erbjuda besiktning av fordon med en vikt upp till 3500 kg, detta inkluderar personbil, motorcykel, lätt lastbil och lätta släp. Utöver detta kommer företaget genomföra så kallade registreringsbesiktningar på lätta fordon för både privatpersoner och företag.

Tre alternativ

Som kund erbjuds man tre olika besiktningsalternativ av personbil; Bas, Standard och Premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, och som enda bilbesiktning i Falkenberg kommer även besiktning av den elektronik som styr krockkuddar och ABS-bromsar, tillhandahållas helt utan extra kostnad. Resultatet från elektronikkontrollen rapporteras på ett separat protokoll och rapporteras ej vidare till Transportstyrelsen. Standard och Premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem som motorstyrning och växellåda.

– Det känns extra bra att vi på den nya stationen i Falkenberg kommer att erbjuda en gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Ola Bergh.

Besiktastationen i Falkenberg räknar med att vara igång innan sommaren 2015 och kommer att ha generösa öppettider på vardagar och lördagar.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt