CampingSverige.se

30.11.14

Dela
 

Biljettsläpp till Ystad International Military Tattoo

Ystad International Military Tattoo genomförs nästa sommar för nionde gången. Det blir ett tattoo mer varierat och spektakulärt än tidigare. Dessutom kommer en av landets främsta artister att förgylla kvällen på tattooarenan.

Klicka för större bild


Ystad International Military Tattoo genomförs nästa sommar för nionde gången. Det blir ett tattoo mer varierat och spektakulärt än tidigare. Dessutom kommer en av landets främsta artister att förgylla kvällen på tattooarenan.
- Tillsammans tror vi att det här kanske blir det bästa tattooet som vi arrangerat, säger Håkan Mattsson, ordförande för Ystad International Military Tattoo.

Ystad International Military Tattoo bjuder på tre konsertkvällar, 6-8 augusti nästa sommar.
- Vi kommer som vanligt också att bjuda på en parad genom staden torsdagen den 6 augusti, där musikkårerna marscherar upp till Stortorget i Ystad. Det brukar vara ett mycket uppskattat inslag, säger Håkan Mattsson.

Klicka för större bild


Ungdomsparad

Det blir också som tidigare en speciell ungdomsparad samma dag. Ystad International Military Tattoo kommer precis som för två år sedan även att kunna upplevas på flera andra orter runt om i Skåne.
- Intresset är mycket stort men vi har ännu inte exakt bestämt det programmet än, säger Håkan Mattsson.  Förra gången marscherade och spelade musikkårerna i Kristianstad, Staffanstorp, Trelleborg, Hörby och Eslöv.

Även den här gången kommer ett stort musik- och öltält att resas i anslutning till tattooarenan på gamla regementsområdet i Ystad. Där kommer det att serveras mat och dryck till lättsamma toner från olika musikkårer före och efter tattooföreställningen.

Inbjudna musikkårer

Nio musikkårer från hela världen har bjudits in till tattooet. Klartecken har hittills lämnats av skottarna, ”Southern Highlanders Pipes and Drums”, och Polska Flygvapnets musikkår ”Orkiestra Reprezentacyjna Sił Powietrznych” samt Marinens ungdomsmusikkår, Sverige och Hemvärnets musikkår Ystad, Sverige.

Övriga kårer som inbjudits men som ännu inte lämnat klartecken helt är:

- Hans Majestet Kongens Garde & Drilltropp, Norge
- Band of Royal Belgian Navy, Belgien
- Military Band of the Chinese Peeople’s Liberation Army Navy, Kina
- Søværnets Tamburkorps, Danmark
- Latvian Navy Band, Lettland

- Det skulle vara väldigt trevligt om vi fick hit både den norska drilltroppen och den kinesiska kåren med dansare, som är mycket sevärda, säger Håkan Mattsson.

Arrangemanget kommer den här gången att toppas med en av Sveriges mest framstående artister, som kommer att medverka alla tre konsertkvällarna.
- Det blir något alldeles extra.

Gästdirigent blir Phillip Anderson, Australien. International Military Tattoo genomförs 6-8 augusti 2015.

Läs mer om Ystad Tattoo här!

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt