Housecar

CampingSverige.se

7.4.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Bilprovningen
Dela
 

Bilprovningen Malmö-Fosie utökar för tungfordon

Antalet tunga fordon ökar i storstäderna och därmed även efterfrågan på lättillgänglig fordonsbesiktning.
Fr o m våren 2018 kan även husbils- och husvagnsägare besiktiga sina fordon på Bilprovningen i Malmö-Fosie.

Så här ser projekteringen ut för den kommande tunghallen, vilken beräknas öppna till våren 2018.

Så här ser projekteringen ut för den kommande tunghallen, vilken beräknas öppna till våren 2018.


Bilprovningen månar om att erbjuda hög tillgänglighet och service för sina kunder och möter den ökade efterfrågan med att tillvarata outnyttjade utrymmen på gårdsplanen intill sin nuvarande station i Malmö-Fosie och bygga till en tung bana.
-    Vi är glada över att tillsammans med vår hyresvärd Carlqvist Fastigheter ha funnit en sådan bra lösning för att kunna erbjuda våra kunder tungbesiktning i Malmö. Sökandet efter lokaler för en etablering har pågått länge, men det har varit svårt att hitta bra lägen. säger Anders Andersson, områdeschef för Bilprovningens station i Malmö-Fosie. Han ansvarar även för Bilprovningens stationer i Simrishamn och Skurup.

Bilprovningens station i Malmö Fosie är väletablerad sedan lång tid tillbaka. Den ligger i ytterkanten av ett industriområde och är lättillgänglig för den tunga trafiken med bra trafikföring och skyltläge från E65 samt Ringvägen.

Den nybyggda och moderna tunghallen beräknas öppna portarna våren 2018. Den är i huvudsak avsedd för tunga fordon, men kommer också att kunna användas för besiktning av släp, husvagnar och husbilar. Banan bemannas av befintlig personal på stationen som kommer att vidareutbildas och få tung behörighet.

- Att få genomföra detta projekt är lärorikt. Tunghallen är en komplex byggnad som kräver erfarna och drivna projektörer. Vi är stolta över att vi har lyckats ta fram ett förslag på en tung industribyggnad som dessutom ser bra ut. Med projektet stärker vi vårt redan goda samarbete med Bilprovningen, vilket vi är glada över, säger Eddie Carlqvist, ägare till Carlqvist Fastigheter.

Fakta Bilprovningen

Med ett rikstäckande nät om 97 stationer, varav 59 erbjuder kontrollbesiktning och efterkontroll av tunga fordon, är Bilprovningen marknadsledande, både totalt sett och inom det tunga segmentet.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt