Husbil365

CampingSverige.se

6.1.17

Av: Sanna Ohlander
Dela
 

Blekinge: Spännande besök på Karlskrona Marinmuseum

Är man i Karlskrona ska man inte missa att ta en runda på Marinmuseum. Bara själva läget - byggnaden ligger på en pir ut i vattnet - är fantastiskt.

Undervattenstunneln.

Undervattenstunneln.


På Karlskrona Marinmuseum har både stora och små chansen att på ett livfullt sätt uppleva den svenska marinens händelserika historia på en plats som i flera hundra år tillhört försvarsmakten. Här finns detaljrika modeller av fartyg och andra marina konstruktioner från Marinens Modellkammare. Modellerna byggdes för att testa olika lösningar för skepp och maskiner.

Fantastiska galjonsfigurer i galjonshallen.

Fantastiska galjonsfigurer i galjonshallen.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Galjonsfigurer

Museet har utställningar och montrar som visar hur livet ombord var förr i tiden, ubåtshall, en del av kanondäcket på ett krigsfartyg, en hall med galjonsfigurer och en undervattenstunnel vid ett vrak från 1700-talet. Det finns också en utställning som tar upp den avskaffade värnplikten och där visas en mängd föremål från då och nu, tillsammans med flera fotografier och korta filmklipp som visar de värnpliktigas vardag genom åren. Blir man hungrig finns en utmärkt buffé på restaurangen i museets ingångshall.

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt