Husbil365

CampingSverige.se

7.9.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Bli golvad av nya Pilote

Franska Pilote går starkt i Sverige som nu är märkets största marknad efter hemlandet. En av årets nyheter är en ny smart golvkonstruktion som gömmer ledningar och kablar.

Pilotes husbilar har fått fina resultat i köldkammartester och passar därför som året-runt-bil.

Pilotes husbilar har fått fina resultat i köldkammartester och passar därför som året-runt-bil.


För tredje året i rad ökar Pilote mest av husbilsmärkena i Sverige. De två största återförsäljarna i Europa är svenska.
– Förra året såldes 550 fordon i Norge och Sverige, vilket är en 42-procentig ökning, säger Lars Jarlerud, agent för Pilotegruppen.

Pacific och Galaxy, Pilotes halv- och helintegrerade husbilar, har till modellåret 2018 fått en helt ny golvkonstruktion. I stället för att låta ledningar och kablar ligga utvändigt under bilen har Pilote valt att skydda dem genom att placera dem inuti golvet. Golvet är därför 15 mm tjockare, totalt 50 mm, och är fixerat direkt på chassit.

Interiört presenteras nya träslag, bl a ett i ljus, nordisk stil.

Interiört presenteras nya träslag, bl a ett i ljus, nordisk stil.


Ny bakdel

Hjulhusen tillverkas nu i polypropylene, ett starkt material som ljudisolerar väl. Bilarna har fått ett helt nytt värmesystem framtaget i samarbete med Truma och Alde. Nytt är även kjolpaketet som kan fås med förvaringslåda som tillval.

Bilarnas bakdel har fått ett ansiktslyft med bl a infälld backkameralins. Interiört presenteras nya träslag bla ett i ljus, nordisk stil. Nytt i sovrummmet är att dubbelbädden i C-modeller är 150 cm bred och att sänggaveln fått ny design.

Vanmodellen Foxy kommer under våren 2018 att erbjuda pop-up-tak som tillval. Foxy har ny fyra kylskåp att välja mellan – från kompressorskåpet på 64 liter upp till stora kombiskåpet på 141 liter.
Lyxmodellen Le Voyageur LVX byggs i år på Iveco och får riktig Liner-komfort.

Se också...

Gula soffan: Intervju med Lars Jarlerud

Tidningen Husvagn på Väg samtalar med Lars Jarlerud, agent för Pilote-gruppen, om husbilsbranschen. Vad beror rekordförsäljningen på? Kommer den att fortsätta? Vilka utmaningar väntar branschen? Inspelat på Caravan Stockholm i Kista 19 februari 2017.

2017-02-28

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt