Brösarp – en fröjd för ögat och gommen

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Gullvivorna står i backen och lyser stolt mot solen. Nere i dalen betar korna och i solljuset ser man glittret från ån som sakta ringlar ut mot havet. Brösarp är inte bara slående vackert utan även helt unikt.

Området är även känt för sin flora av bl a gullviva, backsippa, mandelblom och hedblomster.

Området är även känt för sin flora av bl a gullviva, backsippa, mandelblom och hedblomster. De natursköna backarna runt Brösarp är en del av ett av södra Sveriges största naturreservat, Verkeåns naturreservat. Här kan man till fots utforska det verkliga ”Nangijala” med äppelträd, hedar och vattenfall. Området är även känt för sin flora av bl a gullviva, backsippa, mandelblom och hedblomster. Föga förvånande har flera kända konstnärer tilltalats av omgivningarna, bl a ”Målarprinsen” Prins Eugen som avbildade backarna ur olika perspektiv under 1930-talet. När fötterna är trötta efter en lång dags vandring passar det perfekt att titta in till Gästgiveriet mitt i Brösarp. Här bjuds man på en härlig atmosfär med mat lagad på produkter från odlare och uppfödare i trakten. Klassikern Äggakaka med stekt fläsk och lingonsylt är en perfekt avslutning på en skön dag. Fakta Brösarps Gästgifveri har öppet hela sommaren kl 12-23. Ställplats för husbil och husvagn finns vid Träffpunkt Piraten. Camping finns i Rigeleje eller Kivik. Turistbyrå ligger inne i Brösarp. Mer information finns på www.brosarp.se och www.brosarpsgastgifveri.se.

Så här ser en äkta Äggakaka från Brösarps Gästgifveri ut.

Så här ser en äkta Äggakaka från Brösarps Gästgifveri ut. Skånsk äggakaka efter recept från Brösarps Gästgifveri4 personer10 ägg, 5 dl vetemjöl, 1 l mjölk, 1 dl socker och 1 tsk salt. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills Äggakakan har stannat och fått färg. Vänd den sedan och stek den gyllenbrun på andra sidan. Servera med rårörda lingon (färska lingon som blandas med socker) och knaperstekt fläsk.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket